Cauta

Ucraina adâncește și mai mult Canalul Bâstroe. La ce adâncime s-a ajuns, de fapt

canal

Ucraina adâncește și mai mult Canalul Bâstroe. La ce adâncime s-a ajuns, de fapt

Andryi Ryjzhylo, şeful portului Ismail, a anunțat că, probabil, canalul Bâstroe va fi adâncit şi mai mult și că deja pe anumite porţiuni s-a ajuns la o adâncime de 8 metri.

„Administraţia face aceste lucrări şi şi-a propus să adâncească acest canal chiar şi mai mult. Mie mi-au venit hărţile legate de adâncimea navigabilă din prezent şi eu am raportat pescajul”, a declarat şeful portului Ismail în interviul acordat Antena 3.

Canalul Bâstroe, adâncit și până la 8 metri

„Eu nu ştiu nimic despre neînţelegerile cu România, tot administraţia comunică şi cu partea română prin intermediul Ministerului de Externe. Eu nu comunic în niciun fel cu România, n-am astfel de atribuţii”, a mai spus oficialul ucrainean.

Cu toate acestea, adjunctul ministrului ucrainean al Infrastructurii, Iuri Vaskov, a declarat, miercuri, că Ucraina nu a încălcat niciun acord prin adâncirea canalului Bâstroe, pe care a făcut-o pentru a creşte exporturile de alimente din porturile sale fluviale.

Explicațiile Ucrainei în scandalul cu România

De asemenea, oficialul ucrainean a precizat că țara sa este gata să arate României lucrările efectuate în zonă.

„Am notificat oficial partea română încă din august 2022 că vom efectua dragarea operaţională, adică curăţarea sedimentelor, şi nu am primit niciun comentariu”, a declarat, pentru Reuters, Iuri Vaskov.

Canalul avea o adâncime de 6,5 metri la mijlocul anilor 1990, dar Ucraina nu a efectuat nicio dragare în ultimii ani, ceea ce a dus la o acumulare de nămol, susţine oficialul.

„Nu vedem nicio problemă – nu este vorba de o construcţie nouă, ci de o adâncire operaţională”, a spus Vaskov, care a adăugat că lucrările de dragare au fost menite să asigure canalului o adâncime suficientă pentru a permite accesul navelor cu un pescaj de până la 6,5 metri. Anterior, Ucraina a dezvoltat un plan de adâncire a canalului la 8,2 – 8,3 metri, care ar putea fi implementat în viitor.

Ultimele stiri

  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Accident grav pe DN2: șase persoane rănite/Trei mașini implicate în coliziune
  • Lumini și umbre
  • Șvaițer de Dobrogea
  • Inteligența artificială și generația copy paste
  • Exit mobile version