AcasăNewsAgitația de la București nu-i sperie pe ucraineni. Continuă lucrările pe Bâstroe

Agitația de la București nu-i sperie pe ucraineni. Continuă lucrările pe Bâstroe

canalUcraina adâncește și mai mult Canalul Bâstroe. La ce adâncime s-a ajuns, de fapt

Lucrările pe canalul Bâstroe continuă, în ciuda agitației de la București. Ucrainenii nu par să ia în seamă obiecțiile autorităților române și nici nu par îngrijorați de consecințele dezastruoase pentru Delta Dunării.

Ucrainenii continuă nestingheriți lucrările de mărire a șenalului navigabil pe Bîstroe. Aceștia folosesc nave mari și tehnica aspirației cu o navă specială.

Se folosesc nave mari și tehnica aspirației

Este vorba de Hegemann IV, o navă cu pavilion Tanzania, care conform platformei de supraveghere a traficului maritim marinetraffic.com, iese periodic în Marea Neagră pentru a deversa materialul dragat de pe fundul Canalului Bîstroe. O a doua nava de mari dimensiuni este Ahmet Can sub pavilion grecesc.

Marți puțin înainte de ora 12,00 o astfel de deversare a fost finalizată, iar Hegemann IV se îndrepta spre intrarea în Canal Bîstroe pentru a relua operațiunile de dragare, cel mai probabil. „Astfel de operațiuni al părții ucrainene nici nu vor fi stopate până nu se intervine la nivel european”, au declarat pentru „Adevărul” surse din Ministerul Trasporturilor.

Hegemann IV este operată de compania germană Detlef Hegemann GmbH și este dotată cu două guri de aspirare a materialelor de pe fundul apei care au un diametru de 0,6 metri. Nava, cu o lungime de peste 80 de metri, dispune de o cuvă de depozitare a materialului dragat cu un volum de 2.305 metri cubi. De menționat, adâncimea maximă de dragare a acestei nave este de 22 de metri.

Canalul Bâstroe a fost adâncit până la 7 metri

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Infrastructurii din Ucraina a postat un anunț pe Twitter în care preciza că a adâncit canalul Bâstroe până la 6,5 metri.

PentruDelta Dunării, consecințele acestor lucrări de adâncire ar putea fi catastrofale. O adâncire a canalului Bâstroe va duce la distrugerea ecosistemului Delta Dunării, iar peste 500 de specii rare de plante, arbori, animale vor fi în pericol. Scăderea nivelului Dunării cu 70 de centimetri la vărsarea canalului Sulina în mare dovedește că debitele Dunării pe canale s-a modificat. Ca urmare a lucrărilor de adâncire, pe Chilia curge mai multă apă, iar acest lucru produce probleme în alte zone.

author avatar
Andreea Vlad
418 afisari

15 COMENTARII

      • Ba ai cum, prostane, atita doar ca slugile de politicieni de la noi nu vor face asta.

        • Prostan esti tu fraiere! Ai conventii, daca le incalci te bel este toata ioropa plus pretenii strategici. Robinette e in america.

  1. CAND N-AI OAMENI DE STAT ASA SE INTAMPLA . LUPUL PARUL SCHIMBA DAR NARAVUL BA !. MAI IDIOTILOR DE 33 DE ANI AVETI NUMAI BELELE SI PAGUBE DATORITA RACHETILOR UCRAINIENI SI NU VRETI SA INVATATI NIMIC !!!!!!!!.II PUPATI IN CUR DE UN AN ,SACRIFICATI PACEA CU RUSII PENTRU AI AJUTA PE ACESTI NESIMTITI !, LUATI DE LA GURA ROMANILOR SI LE DATI LOR ,ASTORA CARE NE SABOTEAZA SISTEMATIC .ATI UITAT : ROSTOKUL SABORDAT PE SULINA ?,ATI UITAT TERITORIILE ROMANESTI OCUPATE DE URSS PE CARE APOI A PUS COADA UCRAINA ?,ATI UITAT KRY VOIROGUL ?, ATIUITAT ROMANII IMPUSCATI LA BISERICA ALBA IN ZIUA DE PASTI ?,ATI UITAT CAT V-ATI JUDECAT PENTRU PLATOUL CONTINENTAL ?,NU VEDETI CATE MINCIUNI VIN DE LA CIRCARUL ZELINSKY CA SA FIM ATRASI IN CONFLICT ?.
    UNDE SE DESPARTE BRATUL CHILIA DIN DUNARE ?,NU STITI SA SABORDATI SI VOI ALT ROSTOC PE BRATUL CHILIA ?,NU STITI PENTRU CA SUNTETI IDIOTI .

  2. Foarte bine! Mu ie statului roman bandit si parsiv care isi bel este proprii cetateni.

  3. E normal ca agitația din București să nu-i sperie pe ukronazi care draghează și e bine pentru noi pentru că dacă Zele-Vogue se sperie, ne mai trimite un milion de refugiați pe cap și a rezolvat problema. Trebuie să le asigurăm gratis casă, masă, televiziune prin cablu în limba ukraniană, aer condiționat, bonă care să-i slugărească, etc. etc. Plus altele despre care nu e bine să scriem.

  4. Dle președinte Iohannis ați jurat pe Constituția României și pe Biblie că păstrați intact teritoriul țării noastre!…
    Chilia face parte din România nu numai Sibiul Dle președinte Iohannis!…
    Tăcerea dvs lasă loc de interpretări dle președinte…

  5. Tradatorii de tara, slugile din echipa cistigatoare pnl ne-au vindut iar!

  6. Sper ca dupa ce se termina razboiul pe Bastroe sa pluteasca doar cadavrele ucrainienilor.

  7. Dar ce este Bucurestiul? Capitala coloniei? Sa se agite sclavii pana nu or mai putea; si ce daca?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger