AcasăNewsScandalul Bâstroe se extinde. Ucraina adâncește și Canalul Chilia / Reacția autorităților...

Scandalul Bâstroe se extinde. Ucraina adâncește și Canalul Chilia / Reacția autorităților de la București

chiliaScandalul Bâstroe se extinde. Ucraina adâncește și Canalul Chilia / Reacția autorităților de la București

Ucraina intenționează să amenajeze pentru navigație nu doar canalul Bâstroe, ci și o porțiune importantă a brațului Chilia.

O companie cerealieră intenționează să contruiască un terminal pentru transportul cerealelor, fără să țină cont de opoziția României. În acest sens a comandat un studiu în baza căruia intenționează să dubleze adâncimea brațului Chilia. De altfel, Kievul a adoptat un act normativ prin care declară Chilia „cale navigabilă interioară a Ucrainei”.

Ucraina consideră brațul Chilia al Dunării „cale navigabilă interioară”

Compania agricolă Nibulon, una dintre cele mai importante din Ucraina intenționează să construiască un terminal pentru transportul cerealelor pe Dunăre. Locul pe care îl are în vedere este lângă portul Ismail, aflat pe brațul Chilia. În acest sens, compania a întocmit un studiu de impact în care se face referire inclusiv la adâncirea acestui braț, în vederea navigației.

Planurile companiei ucrainene au în vedere lucrări de dragare pe Dunăre pentru realizarea terminalului, pe o suprafață de 10,4 hectare, de-a lungul canalului de navigație „Vâlcov – Ismail Ceatal”, în zona portului Ismail. Acest canal este, de fapt, brațul Chilia al Dunării, care constituie granița dintre România și Ucraina.

Spre deosebire de „Vâlcov – Ismail Ceatal”, canalul Băstroe se află în întregime pe teritoriul Ucrainei, pornind de la brațul Chilia și terminând, după 12 kilometri, în Marea Neagră.

Navele ucrainene de mare tonaj deja circulă nestingherite pe canalul Bâstroe

Partea ucraineană consideră sectorul Vâlcov – Ismail Ceatal, în lungime de peste 90 de kilometri, „cale navigabilă interioară a Ucrainei”, iar în acest sens a fost adoptată o hotărâre a guvernului de la Kiev, cu puțin înainte de invazia rusă.

Ucraina a negat că ar fi în desfășurare sau planificate lucrări majore pe brațul Chilia al Dunării sau pe Canalul Bâstroe, ca răspuns la solicitarea Comisiei Europene.

Navele ucrainene de mare tonaj au început deja să folosească, pentru transportul de mărfuri, canalul Bâstroe. Mai multe ambarcațiuni au trecut deja pe acolo, iar autoritățile române susțin că sunt continuate și operațiunile de dragare.

author avatar
Andreea Vlad
1.105 afisari

15 COMENTARII

  1. CU UN APEVIST RETARDAT CA P.M., SCUZAT FIE-MI PLEONASMUL, CINE SE MAI MIRĂ CĂ TOȚI RÎD DE NOI?

    „SPECIALII” ĂȘTIA MILITAURIZAȚI TREBUIE DECIMAȚI! LA PROPRIU.

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  2. ONG-urile sorosite iubitoare de mediu ce mai zic acum ,acei fătălăi trotinetari, care strigau ,ca vreau pl groase ,ca afară

  3. Adancesc Chilia dupa care ne vor lua toata Delta si gurile Dunarii.Slugile deja au semnat.Va spun de doi ani ca asta e PNNR-ul,disparitia Romaniei de pe harta lumii.Hai,idiotilor,fuga sa donati si ajutati Ucraina in frunte cu boul Daniel.

  4. Zelenski ne-a inchis telefonul in nas, nu intereseaza pe nici o autoritate.
    Majordomul numit Romania astepta in genunchi, sa primeasca la gurita

  5. pe jumatea lor au dreptul sa dragheze. granita e pe chilia deci n-au cum sa o declare cale navigabila interioara dar la ce coruptie e la noi in tara da e foarte posibil sa ne ia si delta si deci sa devina cale navigabila interioara

  6. Ha ha ha, ce tac dulapul de la 3coceni si maciukanezul maidanez, e clar ca vine in curand si Marea Bubuiala din Bukale, macar va fi super-fun de urmarit cum o sa se dea la fundulet toti sekuricii cu cohii albastrii, hai ca nu mai e mult pana la dezmembrarea, la propriu, a micutei colonii esuate semi-babaniere a maciukanezului pakalici de 6 lei si 66 de bani 🙂 Bai maciuca, tu nici macar un tradator nu te poti numi, esti numai un imputit ordinar, de care toti, inclusiv si negrisorii aia salbatici din marea democratie din savanele Africii isi bat ceva de tine, bai parazitule gras si obez !! In curand, adunatura aia de betivani ukro-na-zi o sa atace si colonia lui maciuca, numai atunci va incepe adevarata distractie 🙂 Bai ciukanezule, sa vedem ce mutre o sa faci cand la vara o sa sece toata Delta Dunarii, numai atunci o sa te faci de kakat total 🙂 Multa m UE, bai maciukanezule maidanez impostor si plagiator inrait 🙂

  7. Cine este Romania, sa tina cineva cont de ea? Este tara slugilor, si este tratata ca atare; adica cu fundul.

  8. Tradatorii de tara, jegurile peneliste din echipa cistigatoare tac ca pestii! Ne-au vindut iar!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger