AcasăȘTIRI EXTERNETigri de Sumatra, infectați cu Covid-19 la un zoo din Indonezia

Tigri de Sumatra, infectați cu Covid-19 la un zoo din Indonezia

Tigri de Sumatra, infectați cu Covid-19 la un zoo din Indonezia

Doi tigri de Sumatra, masculi, au fost infectați cu Covid-19 la o grădină zoologică din Jakarta, au declarat duminică, 1august,  autoritățile indoneziene care investighează cum animalele, specie aflată în pericol de extincție, s-au îmbolnăvit.

Grădina Zoologică din Ragunan a fost închisă din luna iunie, deoarece cazurile de Covid-19 au crescut îngrijorător în toată țara.

Tino și Hari

Tino, în vârstă de nouă ani, și Hari, în vârstă de 12 ani, au dat rezultate pozitive la mijlocul lunii iulie, după ce au prezentat simptome asemănătoare gripei, dificultăți de respirație și pierderea poftei de mâncare.

Cei doi tigri, care au primit tratament, sunt deja în curs de recuperare. „Ambele animale sunt acum sănătoase”, a declarat Suzi Marsitawati, șeful Serviciului Parcuri și Păduri din Jakarta, într-un comunicat. „Apetitul lor a revenit la normal și sunt din nou activi”, scrie France 24.

Îngrijitorii nu erau infectați

„Am urmărit toate asistentele și îngrijitorii grădinii zoologice (în contact cu tigrii) și la momentul în care tigrii erau bolnavi, nimeni nu era infectat cu Covid-19”, a spus Suzi Marsitawati. „Așa că încercăm în continuare să găsim sursa”.

Indonezia face eforturi pentru a controla răspândirea Covid-19 în fața celui mai mortal val de la începutul pandemiei, cauzat de varianta Delta foarte contagioasă.

Țara a înregistrat peste 3,4 milioane de cazuri și 94.119 de decese cauzate de virus, dar numărul oficial este probabil subestimat, din cauza ratelor scăzute de testare.

author avatar
Tudor Borcea
127 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu mai au gust si miros saracii de ei. :))))
    Acum, pe bune? Le dam un pont, sa testeze rugina de pe zabrele, poate si aia a facut COVID.

  2. Lecție de limba română…

    __Tigri de Sumatra, infectați cu Covid-19___

    _Tigri_ se scrie corect __Tigrii__

    Numai bine domnule ziarist.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger