AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Dispozitive medicale mai puțin eficiente pentru cei cu „cu pielea închisă...

Covid-19. Dispozitive medicale mai puțin eficiente pentru cei cu „cu pielea închisă la culoare”

Covid-19. Dispozitive medicale mai puțin eficiente pentru cei cu „cu pielea închisă la culoare”

Serviciul britanic de sănătate publică (NHS) și-a revizuit sâmbătă, 31 iulie, instrucțiunile de utilizare a pulsoximetrelor, indicând că aceste dispositive, utilizate pentru măsurarea nivelului de oxigen din sânge la pacienții cu Covid-19, ar putea da „citiri înșelătoare” pentru pacienții cu pielea închisă la culoare.

Într-un comunicat, NHS explică faptul că schimbarea vine după un studiu, în aprilie, efectuat de Race and Health Observatory a dezvăluit că pulsoximetrele „amplifică” uneori „nivelul de oxigen în sânge” în cazul persoanelor cu pielea închisă, conducând astfel la un afișaj înșelător.

Lumina și pielea

Pulsoximetrele, adesea folosite acasă, funcționează prin trimiterea unei lumini prin piele pentru a măsura cantitatea de oxigen din sânge, explică NHS.

O cifră înșelătoare poate întârzia astfel spitalizarea sau aportul de oxigen, chiar dacă pacienții de culoare sau alte minorități etnice sunt afectați în mod disproporționat de coronavirus în Marea Britanie, scrie Le Figaro.

„Trebuie să ne asigurăm că avem cunoștințe despre limitele potențiale ale anumitor echipamente de sănătate, în special pentru populațiile cu risc crescut de boală”, a declarat dr. Habib Naqvi, directorul Race and Health Observatory, „ceea ce include diverse comunități afro și asiatice care folosesc pulsoximetre pentru a-și monitoriza nivelul de oxigen la domiciliu”.

Nu e bun dar e bun

Noile linii directoare NHS, publicate pe site-ul său web, indică această posibilă disfuncție, dar încurajează „pacienții cu pielea închisă la culoare care au primit un pulsoximetru să-l folosească în continuare”.

National Health Service  recomandă minorităților în cauză să se bazeze mai mult pe evoluția cifrelor decât pe valoarea indicată, pentru a identifica o deteriorare a nivelului de oxigen.

Minoritățile, injustiția, discriminarea…

Această potențială disfuncție este deosebit de „îngrijorătoare” având în vedere faptul că minoritățile de culoare, asiatice și alte minorități etnice care trăiesc în Marea Britanie, suprareprezentate în ocupații expuse contaminării (servicii de transport sau de sănătate), prezintă un risc mult mai mare de a muri de Covid-19 decât în ​​medie, potrivit mai multor studii.

Acest exces de mortalitate cauzat de coronavirus în rândul minorităților rezultă „din nedreptățile structurale, inegalitățile și discriminarea care devastează societatea noastră”, a concluzionat un raport parlamentar, la sfârșitul lunii octombrie.

 

author avatar
Tudor Borcea
198 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai ipocritilor de la NHS, bai englezoilor nazisti de criminali in alb, dar nu era mai frumos sa le spuneti ca sunt negrii, negrisori, niggeri, albanezi, tuciurii autohtoni, asa era frumos si chiar foarte corekt politic !! Sa stie toti paki si indienii aia puturosi care habar nu au si nici nu vor sa munceasca in UK-istan cat de mult tine retardatul ala de tradator de BOJO la ei, ca doar acolo deja e un imens lagar in aer liber, aia deja sunt in pin 1984, nu au treaba ratatii aia cu nimic !! Bai, Gheorghita, de la astia trebuie sa inveti si tu ceva limbaj de lemn, bai pensatule, bai rijatule sinitru, care nu esti ministru !! Ha ha ha 🙂 Covid Macht Frei, chiar si cand chelul ala de Bezos se da cu pluta prin spatiu de capul lui ala mare si prost de vacar american 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger