Cauta

Țara care a „rezolvat” dependența tinerilor de jocurile video

Țara care a „rezolvat” dependența tinerilor de jocurile video / Foto: printscreen

China a „rezolvat” problema dependenței tinerilor de jocurile video, potrivit unui raport co-redactat de Comitetul chinez pentru industria jocurilor, la un an după ce Beijingul a limitat numărul de ore pe care adolescenții le pot petrece în fața calculatoarelor.

China este cea mai mare piață de jocuri video din lume, dar această industrie, descrisă ca un „opiu spiritual” de către mass-media de stat, este, ca și sectorul tehnologic, afectată de restricții de reglementare.

„Sisteme anti-dependență”

Din septembrie 2021, tinerii sub 18 ani au voie să joace online doar între orele 20:00 și 21:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în timpul perioadei școlare. Ca urmare, „peste 75% dintre minori joacă mai puțin de trei ore pe săptămână, iar dependența de jocurile de noroc a fost aproape rezolvată”, potrivit raportului publicat luni, de către Comitetul industriei jocurilor de noroc din China, un organism afiliat guvernului, și furnizorul chinez de date CNG.

„Sistemele anti-dependență adoptate de companiile de jocuri acoperă mai mult de 90% dintre minorii care joacă jocuri video”, se arată în raport. În China, aproximativ 98% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani dețin un telefon mobil și există aproximativ 186 de milioane de utilizatori de internet cu vârste de 18 ani sau mai mici, potrivit aceleiași surse, scrie Le Figaro.

Jucătorii sunt obligați să folosească cartea de identitate atunci când se înregistrează pentru a juca online, pentru a se asigura că minorii nu mint cu privire la vârsta lor. De asemenea, companiilor le este interzis să ofere jocuri tinerilor în afara orelor aprobate de guvern.

Dar există semne recente că Beijingul își înmoaie poziția față de acest sector. Autoritățile au început încet-încet să acorde noi licențe pentru comercializarea jocurilor, după ce le-au înghețat timp de nouă luni, până în aprilie. Săptămâna trecută, gigantul tehnologic Tencent a primit prima licență de jocuri video din ultimele 18 luni, ceea ce i-a subminat poziția de numărul unu mondial.

Ultimele stiri

  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Exit mobile version