AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk lasă Ucraina fără internet. 1.300 de sateliți din rețeaua Starlink,...

Elon Musk lasă Ucraina fără internet. 1.300 de sateliți din rețeaua Starlink, deconectați!

elon muskElon Musk lasă Ucraina fără internet. 1.300 de sateliți din rețeaua Starlink, deconectați!

În plin război cu Rusia, Ucraina ar putea pierde accesul la serviciul de internet Starlink al lui Elon Musk. Peste 1.300 de unități au fost deconectate în ultimele săptămâni, din cauza lipsei finanțării, transmite CNN.

În septembrie, SpaceX a cerut Pentagonului să preia finanțarea pentru Starlink în Ucraina, de care armata ucraineană depinde în mare măsură pentru comunicații. Compania a argumentat că nu poate finanța în continuare operațiunile de terminal pentru Ucraina.

Elon Musk poartă discuții cu Pentagonul

Ulterior, Musk s-a răzgândit, spunând că Starlink va funcționa în Ucraina indiferent de disponibilitatea Departamentului american al Apărării de a oferi finanțare. În pofida anunțului lui Musk că și-a retras cererea adresată Pentagonului, discuțiile privind finanțarea de către agenție a terminalelor continuă.

„Negocierile sunt în plină desfășurare. Toată lumea din clădirea noastră știe că îi vom plăti”, a declarat un oficial de rang înalt al Pentagonului pentru CNN, adăugând că departamentul este nerăbdător să aibă angajamente în scris „pentru că ne facem griji că se va răzgândi”.

Deconectarea a început la 24 octombrie și a fost descrisă de o persoană informată despre situație ca fiind o „problemă uriașă” pentru armata ucraineană.

author avatar
Andreea Vlad
2.239 afisari

9 COMENTARII

  1. Foarte bine. Să marce banul racheții neonaziști!

    Oricum, dacă ciolovecii vor război, să scoată banii, să vândă din casă.

  2. „Elon Musk poartă discuții cu Pentagonul” ???
    Pentagonul se razboieste cu Rusia in ucraina?

  3. Statzi bre linshtitzi! S’a terminat cerneala albastra la tiparnitza! Pentagonu a dat fuga la Staples dupa nishte cartridges!

  4. Starlink nu e un program proiect pt Ucraina. Lor li s-au imprumutat netul pe razboi. Starlink e un proiect de aducere a netului si telefoniei mobile oriunde pe glob din desert in Himalaia pe ocean la Polul Nord, indiferent de semnal, cu o finantare de 10 mld destinat pt 40 de tari cu o lansare proiect de pana la 40.000 de sateliti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger