Cauta

SUA trimit „moartea tancurilor” în Ucraina / Ajutor strategic oferit de Joe Biden

SUA trimit „moartea tancurilor” în Ucraina / Ajutor strategic oferit de Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, va anunța, miercuri, 16 martie, o asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta țara să facă față invaziei ruse, a declarat marți seară un oficial de la Casa Albă. 

Preşedintele american trebuie să facă acest anunţ după o intervenţie video a omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în faţa Congresului SUA.

Mii de lansatoare de rachete Javelin și Stinger

Aceasta aduce „totalul anunțat doar săptămâna trecută la 1 miliard de dolari”, a spus oficialul sub condiția anonimatului.  „În total, președintele a autorizat 2 miliarde de dolari în securitate de la începutul administrației (Biden). Statele Unite rămân de departe cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei”, a spus el, scrie Le Point.

Luna aceasta, Congresul a adoptat un nou buget federal, care include un pachet de aproape 14 miliarde de dolari pentru criza ucraineană, care ar trebui să permită Kievului să-și protejeze rețeaua de electricitate, să lupte împotriva atacurilor cibernetice și să se doteze cu arme defensive.

Anvelopa anunțată de Biden „va oferi hrană, medicamente, adăpost, sprijin celor peste două milioane de refugiați și resurse pentru economia ucraineană aflată în ruine”, a detaliat liderul democraților din Senat, Chuck Schumer.

Va permite, de asemenea, transferul de arme precum Javelin și Stinger (lansatoare de rachete) și va întări NATO”, a adăugat el. Potrivit oficialului de la Casa Albă, Washingtonul a furnizat deja Ucrainei în ultimul an aproximativ 2.600 de arme antitanc Javelin și peste 600 de rachete antiaeriene Stinger.

Ultimele stiri

  • Ciolacu cere controale: „Unii comercianți au scăzut gramajul la produse. E de fapt o scumpire camuflată”
  • Ministrul Alina Gorghiu, gafă în direct la radio/Cum a „fracturat” limba română – VIDEO
  • Rareș Bogdan, dezvăluiri de ultimă oră/Cum stă în sondaje Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei
  • Profesoara care trimite elevii la NASA, înscrisă în Liga Profesorilor Excepționali a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Mike Vigil, fostul șef al temutei DEA, face legătura dintre Pablo Escobar și Portul Constanța! România, cap de pod pentru narcotraficanții Americii?!
  • Informații de ultimă oră! Florin Piersic, transferat la un alt spital din Capitală/Care ar fi sursa infecției
  • Putin a adus la Moscova armele nucleare, de Ziua Victoriei!/Europa, cu ochii pe arsenalul Rusiei – VIDEO LIVE
  • Gigi Becali, dezvăluire BOMBĂ: „Am dat la PSD 500.000 euro!”. Cine a primit banii de la patronul FCSB – VIDEO
  • Ciucă despre candidatura la prezidențiale: „Vedem după locale”
  • Creștere a cazurilor de rujeolă în Europa
  • Exit mobile version