AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Doi jurnaliști de la Fox News au fost uciși...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Doi jurnaliști de la Fox News au fost uciși în Ucraina

ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Doi jurnaliști de la Fox News au fost uciși în Ucraina

Postul american de televiziune Fox News a anunţat, marți, uciderea a doi membri ai echipei sale prezente în Ucraina: jurnalista Oleksandra Kuvshinova, în vârstă de 24 de ani, împreună cu colegul ei, cameramanul Pierre Zakrzewsk, de 55 de ani.

Potrivit informaţiilor comunicate de postul american, vehiculul în care se aflau aceștia a fost vizat de focuri de armă în timp ce realizau un reportaj pentru Fox News. Kuvshinova era o jurnalistă locală și sprijinea echipa Fox News în cercetările sale din Ucraina.

„Era incredibil de talentată şi a petrecut săptămâni întregi colaborând direct cu întreaga noastră echipă de acolo, lucrând non-stop pentru a se asigura că lumea să ştie ce se întâmplă în ţara ei”, a precizat postul.

5 jurnaliști uciși în Ucraina

Fox News confirmase anterior că Pierre Zakrzewski a fost ucis luni. Televiziunea americană a declarat că a aşteptat până să anunţe moartea lui Kuvshinova din consideraţie pentru familia acesteia.

Stabilit la Londra, Pierre Zakrzewski era un obişnuit al teatrelor de război – Irak, Afganistan, Siria. El este al cincilea jurnalist şi al doilea reporter străin ucis de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Americanul Brent Renaud a fost omorât de gloanţe duminică la periferia Kievului. Jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a murit în bombardamentul turnului de televiziune de la Kiev, iar ucraineanul Viktor Dudar şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor de lângă Nikolaiev din sudul Ucrainei.

author avatar
Andreea Vlad
288 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger