Cauta

„Șoșoaca” din Congresul SUA. Ce salariu de parlamentar are și de câte ori a fost amendată

„Șoșoaca” din Congresul SUA. Ce salariu de parlamentar are și de câte ori a fost amendată

Marjorie Taylor Greene, aleasă republicană de Georgia în Camera Reprezentanților a SUA, a strâns deja amenzi în cuantum de 48.000 de dolari pentru că refuză să poarte masca în Congres.

Foarte vocală, susținătoare ferventă a lui Donald Trump – despre care spune că a fost furat la voturi în favoarea lui Joe Biden, adeptă a teoriilor conspiraționiste și a mișcării QAnon, Marjorie Taylor Greene, reprezentanta republicană a statului Georgia, este membră a Congresului abia din 3 ianuarie 2021, dar s-a făcut remarcată.

Amendată de 20 de ori până acum

De asemenea, își asumă o viziune proprie asupra regulamentelor interne ale legislativului american. Presa americană a dezvăluit a dezvălui că suma totală a amenzilor care i-au fost acordate în ultimele luni pentru refuzul său de a purta o mască de protecție anti-Covid-19 se ridică deja la 48.000 de dolari.

Taylor Green a fost amendată până acum de 20 de ori pentru încălcarea regulamentelor sanitare în Congres, începând cu luna mai. Obligația de a purta mască – ridicată în timpul discursurilor de la tribună – a fost stabilită în iulie 2020 de majoritatea democrată la acea vreme. Amenda  stabilită în cazul unei încălcări este următoarea: 500 de dolari prima dată, apoi 2500 de dolari pentru fiecare recidivă.

174.000 de dolari indemnizație anuală

Aleasa a făcut apel cel puțin o dată dar amenda i-a fost menținută și retrasă din salariu. Un membru al Congresului SUA primește 174.000 de dolari indemnizații anuale în cadrul mandatului său, scrie BFM.TV.

În luna mai, Greene a stârnit noi controverse comparând obligația de a purta o mască cu obligația evreilor de a purta steaua galbenă în timpul nazismului. În august, contul ei Twitter Greene a fost suspendat timp de șapte zile din cauza unui mesaj fals despre vaccinul anti-Covid. Tweet-ul în cauză a îndemnat Agenția SUA pentru Medicamente să nu aprobe definitiv vaccinurile anti-Covid, pentru că „nu funcționează”.

Înainte de a fi aleasă în Congres, ea a pus la îndoială și realitatea incidendelor cu arme de foc în SUA, suspectând puneri în scenă care vizează înăsprirea legilor privind armele și a pus la îndoială și unele dintre atacurile din 11 septembrie, scrie Le Point. Ea a mai susținut în 2019 că președintele democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, s-a făcut vinovată de „trădare”, o infracțiune, potrivit ei, „pedepsită cu moartea”.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version