AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi climatic Rusia-SUA. Putin îi dă replica lui Biden: „Tundra noastră arde,...

Război climatic Rusia-SUA. Putin îi dă replica lui Biden: „Tundra noastră arde, dar și California arde”

Război climatic Rusia-SUA. Putin îi dă replica lui Biden: „Tundra noastră arde, dar și California arde”

Kremlinul a respins miercuri, 3 noiembrie, criticile formulate cu o zi înainte de către președintele american Joe Biden cu privire la absența lui Vladimir Putin la summit-ul COP26 din Scoția afirmând că Rusia luptă „serios” împotriva încălzirii globale. 

„Nu suntem de acord” cu criticile președintelui Biden, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acțiunile Rusiei împotriva încălzirii globale „sunt coerente, gândite și serioase”, a adăugat el.

Rusia arde și Putin se piaptănă, spune Biden

Marți, Joe Biden a criticat  absența liderilor Chinei și Rusiei la conferința COP26 privind clima de la Glasgow, în cadrul căreia o sută de țări au încheiat în special un acord pentru limitarea emisiilor de metan, una dintre principalele surse de încălzire globală.

„Tundra lui arde, literalmente tundra lui arde. Se confruntă cu probleme climatice foarte, foarte grave, dar rămâne tăcut”, a lansat Biden la adresa lui Putin.

„Tundra arde, e adevărat. Dar să nu uităm că pădurile ard și în California, Turcia și în alte părți ale lumii”, a replicat miercuri purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori din lume

„Cu siguranță nu minimizăm importanța a ceea ce se întâmplă la Glasgow”, dar „acțiunile Rusiei în materie de climă nu sunt reglementate în funcție de un eveniment sau altul”, a adăugat el, scrie AFP.

Kremlinul a anunțat luna trecută că Putin nu va participa la COP 26, afirmând totodată că problema climatică este o „prioritate” pentru Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori din lume.

Problemele de mediu nu au apărut decât târziu în discursurile oficiale din Rusia, unul dintre principalii producători mondiali de hidrocarburi.

Putin a minimalizat mult rolul oamenilor în schimbările climatice, dar recent s-a dovedit a fi mai implicat în acest subiect, în special din cauza creșterii dezastrelor naturale – cum sunt incendiile forestiere record în Rusia.

La mijlocul lunii octombrie, Putin a anunțat că țara sa urmărește neutralitatea în carbon până în 2060.

 

author avatar
Tudor Borcea
446 afisari

3 COMENTARII

  1. O padure poate arde cu usurinta si la un surplus de O nu neapărat la un surplus de CO2. Din cauza asta planeta, cum a fost ea creata de Dumnezeu, are propriul ei ciclu de regenerare si insanatosire, nu trebuie sa intervenim noi prea brutal in asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger