AcasăȘTIRI EXTERNE5,4 miliarde de dolari în trei luni. Covid-19 generează profituri uriașe

5,4 miliarde de dolari în trei luni. Covid-19 generează profituri uriașe

5,4 miliarde de dolari în trei luni. Covid-19 generează profituri uriașe

Pandemia Covid-19 a perturbat grav transportul maritim containerizat iar redeschiderea economiilor a dus la o cerere explozivă de bunuri. Deloc de mirare că tarifele navelor port-container au crescut exponențial.

Când vorbim de transport maritim de marfă, un nume este referință: gigantul danez Maersk.

Au depășit estimările analiștilor

AP Moeller-Maersk a înregistrat rezultate excepționale în trimestrul trei. Astfel, compania de transport maritim numărul unu din lume a înregistrat un profit net de 5,438 miliarde de dolari pentru perioada iunie-septembrie.

Cifra de afaceri a crescut cu 67%, la 16,612 miliarde. Aceste rezultate depășesc așteptările analiștilor, care estimau între 16,075 miliarde de dolari (Bloomberg) și 16,335 miliarde (Factset) și un beneficiu net oscilând între 5,238 miliarde (Factset) și 5,375 miliarde (Bloomberg).

Maersk profită de prețuri record pentru transportul containerelor, la 20 de luni de la începutul pandemiei Covid-19. „Într-o situație de piață excepțională, caracterizată de cererea puternică în Statele Unite și întreruperi în lanțurile de aprovizionare la nivel global, am continuat să ne creștem capacitățile și să ne extindem ofertele”, a declarat directorul general al grupului, Søren Skou, în raportul său financiar.

Fondată în 1904, compania Maersk a întreprins o restructurare majoră menită să se reorienteze pe transport și logistică, după vânzarea în 2017 a diviziei sale petroliere către TotalEnergies, scrie Le Figaro. Preocupat să-și diversifice oferta logistică, armatorul a făcut publică și achiziția companiei de transport aerian Senator International pentru a „adăuga și mai multă flexibilitate lanțurilor de aprovizionare”, a spus  Skou.

author avatar
Tudor Borcea
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger