AcasăȘTIRI EXTERNESUA dezvăluie un avion de luptă de generație 6, în formă de...

SUA dezvăluie un avion de luptă de generație 6, în formă de doritos

SUA dezvăluie un avion de luptă de generație 6, în formă de doritos

La începutul acestei luni, conglomeratul american și din domeniul apărării Northrop Grumman a difuzat un film de promovare în care ultimele sale realizări pot fi văzute adunatre într-un hangar. 

Unele sunt încă în dezvoltare. Altele au fost deja testate. În mod clar, nu este inclus niciun proiect „conceptual”. Teoretic, cel puțin.

Panoplie zburătoare

Astfel, în ciuda rezoluției scăzute a imaginilor (fără îndoială pentru a ascunde anumite detalii), putem recunoaște cu ușurință, în prim plan, în dreapta, un avion de avertizare timpurie în aer E-2D Hawkeye.

Acesta se află între o dronă HALE (High Altitude Long Endurance) MQ-4C Triton și un posibil E/A-18 Growler, ale cărui capacități de război electronic au fost dezvoltate de Northrop Grumman.

În fundul hangarului se poate vedea un bombardier strategic B-2 Spirit. Pe fundal, se poate vedea o aeronavă zburând. Rezoluția videoclipului nu permite identificarea acesteia. Ar putea fi B-21 „Raider” (succesorul bombardierului B-2) sau drona de luptă RQ-180. Ambele nu au fost niciodată dezvăluite publicului.

Apoi, în stânga, se poate recunoaște drona X-47B, primul dispozitiv de acest tip care a fost folosit de pe un portavion și care a fost introdus în operațiunile unui grup aerian îmbarcat.

Mai este  o aeronavă care nu poate fi identificată ( un efector conectat?).

„Next Generation Air Dominance”

În cele din urmă, un avion de luptă nemaivăzut până acum completează imaginea. De atunci, speculațiile despre el au fost răspândite.

Aspectul acestui dispozitiv este surprinzător. Arătând destul de impunător, nu are coadă și prizele sale sale de aer sunt situate deasupra fuzelajului, a cărui formă amintește de „doritos”, scrie Opex 360.

În multe privințe, are o asemănare cu aeronava de generația a 6-a pe care se bazează „Next Generation Air Dominance” (NGAD) și pentru care Forțele Aeriene ale SUA au lansat o imagine conceptuală în aprilie. A priori, acest dispozitiv, care și-a făcut deja zborul inaugural, ar fi fost dezvoltat de Lockheed-Martin.

De asemenea, ipoteza este că aeronava propusă de Northrop Grumman a fost dezvoltată pentru Marina SUA, care a lansat și un program numit NGAD, care este distinct de cel al US Air Force.

Marina SUA dorește să aibă o nouă aeronavă de luptă din a șasea generație pentru a înlocui avioanele F/A-18 Super Hornets în termen de zece ani. Acest aparat va trebui să aibă o rază de acțiune mai mare, o viteză mai mare și capacitatea de a transporta arme cu rază mare de acțiune.

author avatar
Tudor Borcea
974 afisari

1 COMENTARIU

  1. Atacul cu aceste avioane o sa faca inamicu sa creada ca e atacat de omuleții albastrii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger