AcasăȘTIRI EXTERNESfârșitul petrodolarului. Arabia Saudită se alătură BRICS!

Sfârșitul petrodolarului. Arabia Saudită se alătură BRICS!

Sfârșitul petrodolarului. Arabia Saudită se alătură BRICS!Sfârșitul petrodolarului. Arabia Saudită se alătură BRICS! / Sursa FOTO: flickr.com

O bombă geopolitică este pe cale să explodeze – Arabia Saudită negociază cu China și Rusia să se alăture grupului BRICS! Ce impact are asupra pieței energiei și asupra economiei globale, lesne de anticipat, iar cel mai scurt răspuns ar fi că reprezintă „nucleara” dată petrodolarului!

Discuțiile purtate de Riad cu Beijingul și Moscova survin într-un moment nu foarte convenabil pentru Washington, cu câteva zile înainte de vizita pe care președintele Joe Biden o pregătește în regatul saudit.

Casa Albă, sub presiune

Mulți se întreabă dacă nu cumva liderul Arabiei Saudite, Mohamed Bin Salman (MBS), moștenitorul tronului, exercită o presiune strategică asupra Casei Albe anunțând tocmai acum că vrea să adere la BRICS. Însă această variantă nu ar fi la fel de gravă precum cealaltă posibilitate, ca totul să fie real, iar Riadul chiar asta să urmărească!

Un lucru e cert, anume că saudiții au ales să-l prăjească (geopolitic) lent pe președintele american pentru toate declarațiile sale anterioare și ipocrizia ideologică din jurul acestei vizite.

O Nouă Ordine Mondială

Aderarea Arabiei Saudite la BRICS, acolo unde și Iranul amușinează, înseamnă că plăcile tectonice ale comerțului internațional, bancar și economic sunt pe cale să se miște puternic.

Sectorul global energetic se va diviza. Pe de o parte vom avea guvernele occidentale care, sub pretextul schimbărilor climatice dăunătoare, aleg să-și pună pe butuci economiile, renunțând la cărbune, petrol și gaze, iar dincolo, restul lumii economice, grupul BRICS, aflat în plină creștere, care va continua să utilizeze formele eficiente și tradiționale de energie pentru a-și alimenta economiile.

Axa Rusia-China încearcă să dea o resetare geopolitică globală, îndreptând omenirea spre o lume multipolară. O Nouă Ordine Mondială, dar diferită de cea gândită/ pregătită în incubatoarele ideologice de la Davos. BRICS vs. G7, cine câștigă Bătălia Armaghedonului?

Se vorbește mult despre faptul că BRICS este o grupare care are doar interese economice, însă mulți analiști uită de SCO, Organizația de Cooperare din Shanghai. A fost înființată în 2001 și ca o coaliție politică și militară și este formată din șase membri, inclusiv China, Rusia și India!

Federal Reserve admite că dolarul este în pericol

În esență, acesta ar fi sfârșitul petrodolarului și sfârșitul capacității Statelor Unite de a folosi ponderea monedei comerciale internaționale pentru a manipula guvernele străine. Sistemul economic global ar avea o alternativă prin alăturarea Arabiei Saudite grupului BRICS. Lumea multipolară, creată ca rezultat al dezvoltării energetice, ar fi garantată.

Chiar președintele Federal Reserve, Jerome Powell, declara la sfârșitul lui iunie: „Au loc schimbări rapide în sistemul monetar global, schimbări care pot afecta rolul dolarului pe piața internațională”.

BRICS, împotriva monopolului corporatist

BRICS reunește, în esență, lideri care nu doresc ca băncile multinaționale și corporațiile să preia puterea în țările lumii. Liderii BRICS doresc ca guvernele fie cele care conduc cu adevărat și sunt aliniați ca anti-corporatiști; dacă doriți, BRICS este opusul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Obiectivul asumat prevede înființarea unui mecanism comercial alternativ care să permită desfășurarea unor afaceri profitabile pentru statele membre indiferent de opinia/ sfatul corporațiilor occidentale. Echipa BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) urmărește să creeze o opțiune alternativă la platformele comerciale și financiare occidentale actuale. Primul pas deja a fost făcut – tranzacțiile din interiorul BRICS nu mai sunt denominate în dolari!

Pentru Vest, BRICS este cel mai mare pericol căci are forța să contrabalanseze controlul pe care corporațiile occidentale îl exercită asupra comerțului și finanțelor. Iar cooptarea Arabia Saudită garantează fracturarea lanțului comercial internațional.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
11.281 afisari

25 COMENTARII

  1. Jale mare la amerloci dar o vreme va fi cumplit de rau pentru noi europenii condusi de cei mai cretini politicieni care au existat vreodată. Ursula- sula….sula…

  2. Și-n 2008 se ghicea sfîrșitul dolarului american. Nu zic că de data asta nu este plănuit să fie așa. dar mă îndoiesc, de obicei se-ntîmplă pe dos decît încearcă să ne păcălească.
    Are cineva curajul să cumpere ruble sau ioani? Să zicem că acestea se vor întări față de restul monedelor, are acela liniștea că din tot felul de pricini nu i se va bloca contul cînd i-e lumea mai dragă?
    Iar Arabia Saudită este făcută prin britanici, de cei din City, face ce i se poruncește.

    • LăBuș, să li se blocheze conturile cum au făcut canadienii cu camionagii ăia protestatari? Sau cum au făcut occidentalii cu mujici??
      Cine și cum ar vrea să te păcălească? Taman pe tine?

  3. Păi, ceva de genul acesta, respectiv o bancă a țărilor în curs de dezvoltare a vrut și Ceaușescu, lucru pentru care și-a găsit sfârșitul, deoarece inițiativa nu era pe placul ocultei mondiale. Sunt curios cum vor reacționa americanii la acest lucru. Vor bulversa viața politică din Arabia Saudită, așa cum au făcut cu Libia?

    • Americanii sunt maestrii la „revolutii” colorate, gen „Revolutia Portocalie”, care a aadus atita bine in Ucraina, „Promaveri arabe”, acare au „ridicat nivelul de trai si de sigurantain N. Africii, „Revolutia din Kazahstan”, etc, etc… scimbari de regim la omanada, asa cum se spera de ani de zine in Rusia…Iar daca nu tine cu „revolutii”, se da cu razbelu: Irak, Siria, Rusia/Ucraina, etc. Urmatorii pe lista erau Iranienii si Sauditii…Dar s-au prins, aia acu se unesc intre ei!

  4. Ce răi sunt cei din G7 și ce buni sunt pionii BRICS.
    Marș în CCCP, loazelor! Cu măzgălitorul fițuicii în frunte…

    • Da, ma Geo, ma, aia din G7 care iti spun sa maninci paine din faina de gindaci, sa tai curentul si apa calda ca sa nu poluezi, sa nu faci copii ca produc CO2, sa maningi salam din proteine crescute in laborator si iaurt din reziduu bacterian, aia care isi spun cum sa traiesti pina la nivelul de a-ti dirija ce sa maninci si cit de lung sa fie dusul de dimineata, aia sint buni…isteti si enteligenti, minatori aai cirdei de vite proaste ca pun botul la „intelepciunile” lor aka „noua ordine economica mondiala”, in care nimeni nu va avea nimic si „va fi fericit” in timpenia si saracia lui (cum deja sunt astia ca tine!) caci totul, inclusiv fiecare om le va apartine! Complexul divinitatii care controleaza totul! Da, ma, aia sunt buni!
      Un singur lucru cred ca au dreptate: astia ca tine trebuie sa nu se reproduca, caci intr-adevar, singura lor contribuitie e ridicarea nivelului de CO2 pe aceasta planeta! Atit!

  5. Este consecinta fireasca a repetarii blocarii conturilor unor tari care nu executa, intocmai si la timp, ordinele ocultei mondiale, care gestioneaza dolarul. Toti cei care se simt in periclol fug de dolar, cauta salutie alternativa, dar mai sigura. Blocand conturile rusesti din bancile occidentale, acestia si-au taiat caraca de sub picioare, au dovedit ca pastrarea si rularea banilor prin bancile lor nu este sigura, dreptul de proprietate este anulat, chiar daca este esenta capitalismului, si atunci ce faci ?. Cauti alta solutie. BRICS fiind , deocamdata cea mai la indemana.

  6. Vedem cand se trage linie cine pe cine prajeste , caile Domnului sunt intortocheate .

  7. Cum si a sapat biden groapa tarii sale singur!!! Sa le tina tara legile lgbt daca pot , blm si toate dezaxarile pt care luptta!!

  8. uite asa brics aduce democratie la nivel economic global. nu mai trebuie sa fim oprimati de dictatura dolarului. acum vor exista si alte optiuni. LONG LIVE FREEDOM OF CHOICE !! s-a resetat economia globala. nu?

  9. STIREA PRIVIND TRATATIVELE DE ADERARE A ARABIEI SAUDITE LA BRICS NU-I NOUA , RAMOLITUL BIDEN A AVUT DEJA O INCERCARE DE AL DETURNA PE PRINTUL MOSTENITOR AL
    ARABIEI SAUDITE DE LA ACEST DRUM SI N-A REUSIT.
    STIREA COMPLETA PRIVIND INTARIREA GRUPULUI BRICS NU-I DOAR CU ARABIA SAUDITA !, ARGENTINA ESTE URMATOAREA TARA CARE SE VA LIPI GRULULUI SI ASTA DATORITA FALIMENTARII REPETATE A ARGENTINEI DE 4 ORI DE CATRE FMI !.
    IN STAND BY ESTE IRANUL SI VENEZUELA TARI MULT HULITE DE AMERICANI SI CARE AU AVUT DESTLE EMBARGOURI INCAT S-AU EPUIZAT SANSELE DE IMPACARE.
    VREMEA $ E LA APUS !.

  10. Vine tavalugul peste diavolul drogat si tranvestit iar dolarul si euro la gunoi ,Victorie pentru Rusia si mult succes pentru BRICS

    • BRAVO !!!!!!!!!!!!!! ASA SA FIE ! U. SI U.S.A. – IN LADA DE GIUNOI A ISTORIEI!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger