AcasăNews Spionii privați, armă letală în războiul miliardarilor

 Spionii privați, armă letală în războiul miliardarilor

Într-o lume dominată de rachete intercontinentale și trupe de asalt, o altă armă se strecoară neobservată pe câmpul de luptă, câștigând bătălie după bătălie. Nu sunt cucerite teritorii, deși, la o adică, se poate aranja, miza lor e alta și are multe, foarte multe zerouri. James Bond pe persoană fizică este un titlu extras din realitate – spionii din ziua de azi preferă să părăsească serviciile secrete pentru ofertele „de nerefuzat” ale companiilor interesate de astfel de servicii! 

Publicația Panorama descrie un scenariu real, în care un avocat slobod de gură cade victimă spionilor corporatiști. „Panama. Doi afaceriști ruși iau legătura cu un avocat care are conexiunile potrivite ce le permite să ocolească legile din țară. Rușii vor să deschidă un club de noapte, cu prostituate și petreceri, în Panama și știu că el, avocatul Janio Lescure, nu este un Savonarola. Se întâlnesc într-un restaurant din Madrid. Vorbesc. Cel mai mult vorbeşte Lescure și totul este înregistrat. Pentru că cei doi sunt, de fapt, spioni, foști agenți ai serviciilor secrete israeliene, în prezent contractori ai companiei private de informații «Black Cube». Firma a fost angajată de un om de afaceri din Panama, doritor de contracte cu statul și comenzi multe. Mai întâi, spionii Black Cube au analizat obiceiurile «țintei» și i-au realizat profilul psihologic, probabil că i-au piratat și telefonul, pentru a-i studia pasiunile și cunoscuții. Pasul următor, au înființat o companie fictivă și l-au atras pe Lescure în Spania, unde legile privind interceptările sunt mai permisive. Fără să aibă habar de complot, avocatul a spus tot ce ştia despre sistemul de mită transferată către diferiți judecători prin intermediul unor părți terțe și conturi off-shore. În Panama a izbucnit un scandal, iar profesioniștii s-au întors de unde au venit. Caz rezolvat!”.

Ce este Pia? Cifră de afaceri uluitoare

Edward Snowden a fost spion pentru Booz Allen Hamilton

Așa se fac afacerile la nivel înalt în 2019. Nu doar Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, are „James Bondul” ei, ci și multinaționalele. Ex-agenți secreți ai CIA, Mossad sau chiar MI6 lucrează acum pentru corporații ori persoane private. Private investigations agency (Pia) a revoluționat lumea serviciilor secrete, cunoscând un adevărat boom în ultimii ani. Agențiile de investigații private sunt companii independente la care lucrează foști agenți secreți, retrași din aparatul guvernamental pentru a opera pe tărâmul privatului. Este o economie evaluată la 20 de miliarde de euro pe an, cu o creștere graduală și semnificativă. O astfel de agenție dispune de toată tehnologia de ultimă generație pentru a-și duce la bun sfârșit contractul, însă cel mai mult și mai mult se bazează pe Humint (Inteligența umană), care presupune colectarea informațiilor prin contacte interpersonale. Toate datele furnizate de noi în mediul online (și nu numai) sunt apoi analizate și astfel se realizează profilul „țintei”. Pia folosește hackingul și dezinformarea strategică, inclusiv producerea de știri false; orice armă este folosită, de la discreditarea unor persoane până la manipularea cu ajutorul rețelelor de socializare, în scopul influențării opiniei publice. Toate acestea în mod legal, sau cel puțin cât mai legal posibil în zonele lăsate cenușii de legislații naționale stângace, aproape naive în fața vitezei cu care se schimbă lumea.

Soluţii pentru orice problemă

Mercenarii spionajului oferă soluții pentru orice problemă ai, iar unele pot da idei inclusiv politicienilor români. Ești candidat, dar rivalul tău îți poate „fura” voturile? Apelează la o astfel de agenție și se rezolvă, câștigi alegerile, garantat! Vrei să afli ce tot pune la cale partenerul tău de afaceri, dar nu îți spune? Sună și Pia îți dă răspunsul. Gianpiero Spinelli (45 de ani) a lucrat în domeniul serviciilor secrete timp de mai mulți ani. S-a retras pentru a fonda la Londra o astfel de companie, Stam Strategic&Partners. Spune că la nivel planetar „există multe astfel de firme şi se răspândesc din ce în ce mai mult, pentru că s-a înţeles importanța lor”. Câte sunt? „Vreo 45.000 de contractori din serviciile secrete (n.n. – foști agenți secreți) sunt azi angajați Pia”.

Israelienii, de temut

Meir Dagan, fostul şef al Mossad-ului, cel care a înfiinţat Black Cube

Cele mai mari companii sunt din Statele Unite ale Americii, iar de multe ori Washingtonul apelează la ele, oferindu-le contracte „sensibile”. Stratfor, Kroll, Black Cube, DynCorp și GK Sierra sunt cele mai mari companii din lume, dar în SUA etalon rămâne Booz Allen Hamilton. Are 25.803 angajați și o cifră de afaceri de 6,7 miliarde euro. Conform Bloomberg, este „cea mai profitabilă organizație de spioni privați din lume”! Vicepreședintele companiei este Mike McConnell – acum câțiva ani, era „țarul” serviciilor secrete americane, deși poate expresia provoacă oareșce frisoane în prezent. Compania Booz Allen a ajutat Emiratele Arabe Unite să înființeze echivalentul NSA (Agenția de securitate Națională Americană), iar în Arabia Saudită i-a permis prințului moștenitor Mohamed Bin Salman să-și formeze o superechipă de securitate, cu experți militari și cibernetici. Ca fapt divers, Edward Snowden a fost spion pentru Booz Allen Hamilton, primind acces la cel mai înalt nivel – programe top-secret, inclusiv cele de supraveghere în masă, proiectate de guvernul american și cel britanic! Totuși, crema cremelor provine din Israel. Pepiniera Black Cube este direct Mossad-ul, unul dintre cele mai temute servicii de spionaj din lume! Black Cube s-a înființat în 2010, oficial de către doi foști membri ai Ministerului Apărării Naționale. Președinte a fost ani la rând fostul director al Mossadului, Meir Dagan, care a recrutat numai veterani ai corpului de elită și ai unităților de spionaj din Tel Aviv: Shin Bet (spionajul intern israelian), ultrasecretul „Unitatea 8200” (cyber), Aman (spionajul militar israelian) și Mossad (spionajul extern israelian). Să mai spunem că spionii privați israelieni l-au „hăckuit” pe „El Chapo” Guzman, ajutând Mexicul să-l captureze pe Lordul drogurilor?! Până și președintele Felipe Calderón a sunat pentru mulțumiri.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.048 afisari

2 COMENTARII

  1. MAJORITATEA FIRMELOR DE AGENTI DE PAZA (incepand cu BGS)SUNT DAUNATOARE NORMALITATII VIETII PUBLICE DIN ROMANIA.
    ACESTEA AU UN ROL PRINCIPAL LA DEZVOLTAREA SALBATICA A SECURISMULUI IN ROMANIA.

  2. Toate firmele de paza fac și ilegala culegere de informații de baza (cacanarii). Altfel nu primesc avize!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger