AcasăȘTIRI EXTERNERusia sună adunarea: BRICS declară război dolarului și euro!

Rusia sună adunarea: BRICS declară război dolarului și euro!

Războiul din Ucraina pare doar o etapă dintr-un plan amplu care urmărește detronarea dolarului din fruntea pieței valutare internaționale. Rusia nu își mai ascunde acum ambițiile, mai cu seamă că America i-a declarat război (economic) prin impunerea unor sancțiuni fără precedent. Condamnată vehement de comunitatea internațională, Moscova a sunat adunarea și, împreună cu cei mai apropiați parteneri, se declară pregătită să lovească în supremația financiară a dolarului.

Și euro este o țintă și tocmai de aceea Kremlinul a transmis „Bruxellesului” că trebuie să plătească în ruble, pe viitor, pentru toate bunurile achiziționate din Federația Rusă.

China, marele aliat al Moscovei

Pe măsură ce războiul din Ucraina se apropie de sfârșit, un alt conflict apare la orizont. China dă tot mai multe semne că este pregătită să întărească alianța pe care o are cu Federația Rusă, iar recenta vizită a ministrului Serghei Lavrov la Beijing confirmă planurile sino-ruse.

De fapt, remarcă analiștii americani, strategia gândită de Vladimir Putin a devenit evidentă. Președintele rus a sunat adunarea în BRICS, dovadă că Lavrov a ajuns în India după vizita efectuată în China. Cele două țări, alături de Brazilia și Africa de Sud, formează una dintre cele mai puternice alianțe economice de pe glob, iar orice decizie luată la acest nivel are forța de a zgudui piețele financiare.

Cel mai probabil, la Delhi, ministrul Lavrov a vorbit cu oficialii indieni despre eliminarea dolarului din toate tranzacțiile care sunt operate între statele membre BRICS, cred americanii. Și cum BRICS adună câteva miliarde de oameni, mii de firme, iar în joc sunt sume uriașe din comerț, o atare decizie va reprezenta lovitura cea mai grea pe care o poate încasa dolarul. China deja a transmis companiilor occidentale care operează pe teritoriul său că, începând cu 2022, toate tranzacțiile se fac numai în yuan, iar plățile către stat (taxe, impozite etc), exclusiv în yuanul digital.

Așadar, dolarul deja începe să fie îndepărtat, pas cu pas, de pe piața chineză.

O nouă ordine financiară mondială

Între timp, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul președinte Dmitri Medvedev, a anunțat că lumea se pregătește să cunoască „o nouă ordine financiară mondială”. „Inflația globală este în creștere. Se pare că începe o recesiune în Europa, care s-ar putea răspândi în întreaga lume. Prețurile combustibililor cresc cu viteze cosmice. Devine clar că nu toate statele vor face față cu succes unei astfel de recesiuni”, a spus Medvedev.

Mai mult, fostul președine și premier al Rusiei afirmă că sancțiunile economice impuse de Occident nu au funcționat: „Este imposibil să limităm Rusia la nivel global. Aceasta este o rușine pentru «prietenii» noștri din Europa (…) S-au compromis prea mult, și-au pătat grav reputația. Este imposibil să ai încredere în cei care confiscă conturile altor state, fură bunurile oamenilor și proprietatea personală a altor persoane, sacrificând principiile protecției absolute a dreptului sacru de proprietate privată”.

Abandonarea dolarului și a euro ca principale rezerve ale lumii nu pare o perspectivă atât de fantastică. Ce fel de rezerve sunt acestea, dacă obligațiile care le revin sunt înghețate și puse efectiv în incapacitate de plată de voința politicienilor nebuni? Se apropie era monedelor regionale. Indiferent cât de mult și-ar dori cineva altceva, va trebui să negocieze o nouă ordine financiară mondială! Cuvântul decisiv va fi dat țărilor care au o economie puternică și avansată, finanțe publice sănătoase și un sistem monetar fiabil. Și nu celor care își măresc la nesfârșit datoria națională, eliberând în circulație bucăți noi și noi de hârtie care nu sunt prevăzute cu bogăție națională, obligații fictive în baza cărora autoritățile pot refuza oricând să plătească”, a concluzionat Medvedev.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.212 afisari

14 COMENTARII

    • Era in planul Cabalei sa distruga sistemul financiar . Cel ai teribil este ca vor implementa sistemul electronic din Apocalipsa – Antihrist 666…

  1. De multi ani sunt tot felul de discutii intre ei adica G20 care acum s-a impartit in G7+UE si restul de tari care acum nu prea sunt doarBRICS.Deocamdata ei nu au o moneda forte care sa le reprezinte grupul.
    Noi in Romania suntem cu G7+UE deci nu e treaba noastra ce fac ceilalti.E practic o alta grupare economica si noi nu avem de-a face cu ei .

    • Uite o socoteala simpla-Cei care renunta la petrodolar sunt in principal Rusia si China care vor reduce astfel cam 30% din cheltuielile cu petrolul.China va avea astfel un surplus de 5trilioane de dolari anual,adica dublul bugetului de la Pentagon.Mai exact USA produce 10submarine/portavioane/nave de lupta China produce 20.Si asta inseamna ca in scurt timp tarile BRICS o sa aiba suprematie navala/aeriana/terestra peste tot….GAME OVER.Dar totusi exista o mica sansa de salvare…sau in fiecare zi din ce in ce mai mica.In cel mult 10ani NATO va fi depasit ca forta de chinezi daca nu se iau masuri inteligente de compensare a situatiei

  2. Puteți spune cititorilor cât ar costa detronarea dolarului din fruntea pieței valutare internaționale? Ne înebuniți de câțiva ani cu înlocuirea dolarului în tranzacțiile financiare internaționale și ce să vezi…..! Tu în ce valută ai depuși banii?.. Ruble,Yuani,Rupii,etc,hai să fim serioși,ori ești ticălos sau doar prost!

    • le am in lei, ca e stabil 🙂
      my man, e usor sa le ai in dolar, cand acesta este stabil… de ce e stabil, pai, poti lua petrol cu el, poti lua orice facut in japan, coreea de sud, etc. Si atunci e safe, si se foloseste. Vorbeste cu japonezii, intreaba-i de ce, dupa 2 bombe atomice, au ajuns la sapa de lemn sprijinind dolarul? Vorbeste cu arabii, poate cu sauditul ala narcisist si dezgustator care zboara in A380 personal si cu trupe US pe teritoriu care sa-i apere k/ru… te cred si eu, acu vreo 2 saptamani a scurtat de cap vreo 80 de insi…

  3. Dle Marian ,daca lumea normala ar fi unita detronatea dolarului nu ar costa nimuic.Traim in epoca imparatului despuiat pe care toata lumea il vedeaimbracat frumos.Cum sa lasi la mana unui stat ,fie el si SUA,bagat pana peste gat in datorii si posesor al tiparnitei de bacnote verzi echilibrul mondial?Tarile care muncesc din greu si produc multa valoare adaugata au inteles ca munca lor ,valoarea adaugata,inteligenta si creatia puse in slujba bunastarii imbuibatului Occident sunt platite cu hartia igienica numita dolar care atunci cand se scoala suparati bosorogii de la Davos sunt blocate in bancile occidentale prin asazise sanctiuni in urma unor fapte ridicole si inventate de propaganda.Prin asazisele sanctiuni,in fapt un razboi economic,Occidentul si-a tras un glont in picior trezind suspiciunea intregii lumi care vrea sa fie pe picioarele ieri.Se joaca…

  4. ,,Președintele rus Vladimir Putin a rupt marți o tăcere de o săptămână, spunându-i lui Donald J. Trump că va ajuta cu bucurie la drenarea mlaștinilor de la Washington DC odată ce va epura Ucraina de corupție, a spus un Mar- Sursa a-Lago vorbind sub promisiunea anonimatului.
    „Dacă ai nevoie de ajutorul meu, spune-o. Vă voi arăta cum drenăm mlaștina în Rusia – rapid și eficient”, a spus Putin. „Te pot ajuta să drenezi mlaștina din Washington.”
    Vorbind cu Trump, Putin l-a numit pe Biden o marionetă fără direcție ale cărei fire erau trase în atât de multe direcții încât nu știa stânga de dreapta sau sus de jos.
    „Acest om, Joe Biden, mă amuză. Cum poate un om cu atât de puțină putere să pretindă că are atât de multe și să-i facă pe oameni să-l creadă? Problema este că oamenii chiar îl cred; cred că este un adevărat președinte. Boris Johnson, Emmanuel Macron și Scott Morison — ei îl ascultă pe Joseph Biden”, i-a spus Putin lui Trump. „Toți sunt Deep State”, a răspuns Trump.
    „Statul profund, stare mort.” a spus Putin.
    Putin a spus că minciunile propagandistice ale Occidentului nu au avut niciun impact asupra succesului operațiunii sale militare speciale de a scăpa Ucraina de laboratoarele de arme biologice și de pedofili.
    „Președinte Trump, aceste mizerii spun numai minciuni.
    Am avut o victorie copleșitoare la Kiev. Am ucis pedofilii sau i-am făcut să fugă, iar acum ne îndreptăm atenția către stupii lor mai izolați din alte părți ale Ucrainei”, a spus Putin.
    „Armata noastră este puternică, concentrată și hotărâtă. Europa de Est nu va mai fi o bază de operațiuni pentru relele occidentale. Știți ce spun eu este adevărat, președinte Trump.
    Am eliberat 25.000 de copii din Ucraina de pedofili”.’’

  5. Dupa zeci de ani de dominatie americana lucrurile se schimba. Speram spre bine in cele din urma, oricum nu mai mergeau bine de nici o culoare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger