Cauta

„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”. Putin, „deschis” la dialog cu SUA

„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”. Putin, „deschis” la dialog cu SUA / Foto: Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Moscova este deschisă la un dialog privind stabilitatea strategică și neproliferarea nucleară.

În pofida invaziei Rusiei în Ucraina, atât Moscova, cât și Washingtonul au subliniat importanța menținerii comunicării pe tema armelor nucleare. Cele două țări sunt de departe cele mai mari puteri nucleare din lume, cu un număr estimat de 11.000 de focoase nucleare.

„Să nu se mai repete ce se întâmplă în Donbas”

„Rusia este deschisă dialogului privind asigurarea stabilității strategice, menținerea regimurilor de neproliferare a armelor de distrugere în masă și îmbunătățirea situației în domeniul controlului armelor”, a declarat Putin în remarcile făcute la un forum juridic din orașul său natal, Sankt Petersburg, informează Swissinfo.

El a declarat că eforturile vor necesita „o muncă comună minuțioasă” și vor avea ca scop prevenirea unei repetări a „ceea ce se întâmplă astăzi în Donbas”.

Liderul rus susține că Moscova a invadat Ucraina pentru a-i proteja pe etnicii ruși și vorbitori de limbă rusă din regiunea Donbas din estul țării de persecuțiile din partea Kievului. El a repetat aceste afirmații joi, acuzând Ucraina de „crime împotriva umanității”.

Ucraina și Occidentul spun că invazia Rusiei în țara vecină a fost un act de agresiune neprovocat, care a avut ca scop acapararea teritoriului ucrainean și răsturnarea președintelui Volodimir Zelenski.

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version