AcasăȘTIRI EXTERNEVolodimir Zelenski acceptă neutralitatea Ucrainei, dar îi pune şi el o condiţie...

Volodimir Zelenski acceptă neutralitatea Ucrainei, dar îi pune şi el o condiţie lui Putin

zelenskiCum a răspuns Zelenski la întrebarea: "Sunteți pregătiți să renunțati la o parte din Ucraina?"

Volodimir Zelenski este de acord ca Ucraina să rămână neutră, adică să nu adere la NATO, dar are şi el o condiţie pentru Rusia: eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei, inclusiv a regiunii Donbas (est) şi a peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Preşedintele Ucrainei contestă referendumurile organizate de ruşi în teritoriile ocupate.

Zelenski vrea şi garanţii de securitate

Zelenski a afirmat că „ruşii insistă asupra neutralităţii, iar pentru noi cel mai important este eliberarea Donbasului şi a tuturor teritoriilor ocupate temporar, precum şi a peninsulei Crimeea, şi ea ocupată”.

Pe lângă eliberarea întregii ţări, preşedintele ucrainean a insistat că, pentru a accepta neutralitatea cerută de Moscova, sunt necesare „garanţii de securitate pentru ca Ucraina să nu mai facă obiectul unor atacuri similare pe viitor, precum şi alte tipuri de arme în cazul unui război ca cel de acum”.

Vrea o întâlnire directă cu Putin

Zelenski a mai zis că „negociatorii ruşi nu au capacitatea de a lua decizii, iar ultimul cuvânt îl va avea mereu (preşedintele rus Vladimir) Putin”, motiv pentru care şi insistă asupra unui dialog direct cu şeful statului rus.

Preşedintele Ucrainei a mai afirmat că asediul impus de navele de război ruseşti porturilor ucrainene ‘ar putea provoca o criză alimentară’ mondială anul acesta.

author avatar
Andrei Ștefan
479 afisari

7 COMENTARII

    • Nu vrea!!! Are gura și alte orificii pline cu mătărângile yankeilor, la care s-a vândut!
      El e doar PR-ul (păsărica care dă din cioculeț) celor de la „pentagon”, pentagon care va lupta cu Rusia pina la ultimul ucrainian :)))))

  1. Din realitatea contextului actual rezulta foarte clar ca fereastra de oportunitate s-a inchis.
    Acum nu mai estem zimecheri, Zaliski?
    Aviz celorlalte popoare care-si doresc razboi.
    Aviz celor care ii baga la înaintare, adica la razboi pe aia mai mici, mai corupti, mai fraieri, mai etc, samd.
    Asta se intampla cand unii sau altii nu-si vad de treaba lor, din pacate.
    Noi sa cautam mereu pacea, iar Romania sa ramana neutra cu orice pret.

  2. COMEDIANTUL „CIRCARUL „,ZELINSKY SE CREDE INTR-UN SPECTACOL !,NIVELUL LUI DE PERCEPTIE NU POATE DEPASI NIVELUL DE PREGATIRE !, TUPEUL OBRAZNICIA SI LOGOREA
    LUI ZELINSKY NU VA FI LUATA IN CALCUL NICIODATA DE RUSIA .ZELINSKY NU-I DECAT O FACATURA A UNUI ARANJAMENT ,UN INDIVID CARE ISI JOACA IN ROL IN CARE A FOST INTRODUS DIN MOTIVE PREMEDITATE.
    CE PACAT CA O TARA CA UCRAINA S-A PRICOPSIT CU ASA CIRCAR.
    CE DIFERENTA INTRE PRESEDINTELE UCRAINEI KUCIMA SI ACEST ZELINSKY !, UN KUCIMA NU MUSCA NICIODATA DIN MARUL OTRAVIT AL AMERICII !.

  3. Putin nu se intilneste cu drogatul Jeglensky iar conditile drogatului nu au nici o sansa

  4. Crimeaa era deja independenta si cu constitutie proprie la momentul destramarii URSS, independenta a fost dobandita prin referendum in 1991 cand exista inca URSS. Dupa dobandirea inependentei Ucrainei, Ucraina a invadat Crimeea, a desfiintat constitutia Crrimeii si a atasat Crimeea la Ucraina considerand-o in continuare cadou din partea lui Hrusciov. Aste sunt fapte, sunt documente, sunt cunoscute in cancelariile lumii dar cineva interzice sa fie facute publice. Ucraina a invadat de fapt Crimeea dupa ce s-a destramat URSS, la data invaziei ucrainenilor Crimeea avea deja propria constitutie si era independenta prin referendum cu mult inainte de dobandirea independentei de catre Ucraina. Din pacate Crimeea a fost victima usoara pentru ca nu avea armata. Crimeea a facut un nou referendum in 2014 si de data aceasta s-a pus sub protectia Rusiei cerand ulterior aderarea la Federatia Rusa. Asta este istoria adevarata probata de documente si evenimente, la acre insa lumea nu a fost prea atenta in acele momente, Crimeea fiind pentru multi o entitate neinsemnata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger