AcasăȘTIRI EXTERNERusia le-a pus gând rău soţiei şi fiicei lui Joe Biden. Anunţ...

Rusia le-a pus gând rău soţiei şi fiicei lui Joe Biden. Anunţ oficial de la Moscova

Putin și Biden s-au înțeles peste capul lui Zelenski / Anunțul făcut de Washington / Foto: Facebook

Soția și fiica președintelui american, Joe Biden, au fost adăugate pe lista de sancțiuni a Rusiei. Jill și Ashley Biden au fost şi ele, astfel, pedepsite din cauza interdicţiilor pe care le-a primit Moscova la nivel mondial.

Ministerul rus de Externe a declarat că această măsură a fost luată „ca răspuns la sancțiunile tot mai extinse ale SUA împotriva personalităților politice și publice din Rusia”.

Rusia, sancţionată chiar şi de Japonia

Rusia a promis că va lua contramăsuri împotriva Japoniei ca răspuns la impunerea de către Tokyo a sancțiunilor împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina.

Premierul nipon Fumio Kishida a anunțat luni mai multe sancțiuni, inclusiv interdicția asupra importurilor de aur rusesc, noi înghețări de active și interdicții de export pentru mai multe persoane și companii rusești.

Ambasadorul Rusiei în Japonia a criticat această măsură și a acuzat Tokyo de distrugerea relațiilor dintre cele două țări.

Sancțiunile sunt „lipsite de viziune și dăunează Japoniei însăși, în special comunității de afaceri”, a declarat ambasadorul Mihail Galuzin pe pagina de Facebook a ambasadei ruse.

author avatar
Andrei Ștefan
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger