Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune ce au însemnat negocierile cu Kievul / Anunțul surprinzător al Kremlinului

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune ce au însemnat negocierile cu Kievul / Anunțul surprinzător al Kremlinului

Discuțiile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei de la Istanbul, marți, nu au dat rezultate „foarte promițătoare” sau au dus la vreun progres, a declarat miercuri, 30 martie, Kremlinul, slăbind speranțele unui avans decisiv în negocieri.

Aceste declarații contrastează cu cele, mult mai pozitive, ale responsabililor ruși care au luat parte la discuțiile care au avut loc marți la Istanbul.

Duș rece de la Kremlin

„În acest moment nu putem raporta nimic foarte promițător sau vreo ieșire din criză. Mai este mult de lucru”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

După speranțele arătate marți, încetarea conflictului din Ucraina pare încă foarte departe. Dmitri Peskov a indicat totuși un punct „pozitiv” : partea ucraineană „a început în sfârșit să-și formuleze propunerile în mod concret și în scris”.

Marți, la Istanbul, la terminarea discuțiilor ruso-ucrainene, ambele părți au lăsat să se înțeleagă că există un drum pentru începerea dezescaladării, după ce și-au prezentat condițiile.

În urma discuțiilor dintre Rusia și Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut „semne pozitive” în procesul de negociere, dar a rămas precaut, reiterând că Ucraina nu va ceda nici o palmă din teritoriul său.

Rusia a declarat că-și va reduce „radical” activitățile militare din jurul Kievului și Cernihivului „pe măsură ce negocierile privind un acord asupra neutralității și statutului non-nuclear al Ucrainei intră într-o dimensiune practică”, a declarat partea rusă.

În comentariile sale de miercuri, Peskov pare să respingă propunerea Ucrainei de o perioadă de consultare de 15 ani privind statutul Crimeei anexate de Rusia.

„Vom vedea dacă se țin de cuvânt”, a declarat președintele SUA, Joe Biden, marți, la scurt timp după întâlnirea cu liderii francezi, britanici, germani și italieni.

„Se pare că există un consens că trebuie să vedem ce au de oferit” , a adăugat el. „Londra îl va judeca pe Putin și regimul său după acțiunile sale, nu după cuvintele sale”, a spus și purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version