AcasăȘTIRI EXTERNEDupă China, America amenință și India! „Călăul” Rusiei, trimis de urgență de...

După China, America amenință și India! „Călăul” Rusiei, trimis de urgență de Joe Biden la New Delhi

După China, America amenință și India! „Călăul” Rusiei, trimis de urgență de Joe Biden la New Delhi (sursa foto: stirileprotv.ro)

Apar informații noi în contextul războiului din Ucraina și al invaziei rusești asupra acestui stat, criză de la începutul căreia a trecut peste o lună. Și care a făcut ca statele occidentale să decidă sancțiuni economice la adresa Rusiei.

S-a aflat că, mai nou, consilierul adjunct pentru Securitate Naţională al Statelor Unite urmează să ajungă, miercuri, în India, pentru o vizită de două zile.

Rusia contraatacă: Lavrov, trimis în China!

Unul dintre principalii arhitecți ai sancțiunilor economice ale Washington-ului la adresa Moscovei, Daleep Singh, va vizita India între 30 și 31 martie, dezvăluie Business Strandard. Oficialul merge la New Delhi pentru a discuta pe marginea consecințelor „războiului nejustificat” din Ucraina.

E de menționat faptul că prezența trimisului american coincide cu vizita în India a ministrului rus de Externe, Seghei Lavrov, care ar urma să ajungă în această țară fie joi seară, fie vineri dimineață, după ce va pleca din China.

Citiți și: Serghei Lavrov a dat China de gol. A dezvăluit ce relaţii sunt între Xi Jinping şi Vladimir Putin

Anunțul privind vizita consilierului adjunct pentru Securitate Naţională al SUA în New Delhli a fost anunțată marți seară din direcția Casei Albe. ”Singh se va consulta îndeaproape cu omologii cu privire la consecințele războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei și atenuarea impactului acestuia asupra economiei globale”, a declarat Emily Horne, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate Naţională.

Sursa citată amintește că, spre deosebire de alte puteri, India nu a criticat Rusia pentru invadarea Ucrainei. Mai mult, s-a abținut de la voturile de la nivelul platformelor ONU în condamnarea agresiunii din partea Rusiei.

author avatar
Andrei Coman
872 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu se baga ca 90 % din armamentul Hindiei e fier vechi rusesc. Apoi se pise pe ei de frica. Nu in ultimul rand se pise si de frica Chinei ce a mai omorat hindieni prin Nepal sipe la graniti.

  2. Deci aia is 1.000.000. 000 de oameni nu 3 milioane ca Estonia si se pise pe ei de frica…Mare luptatori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger