Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. În premieră, Rusia acuză SUA că aprobă ținte pentru rachetele Himars folosite de Kiev

Pe cine trimite Rusia pe front: recruţi "rupţi" de beţi! Fost gerenar rus: "Nu am văzut niciodată oameni treji acolo"

Rusia a acuzat pentru prima dată SUA de implicare directă în războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a afirmat că SUA aprobă ținte pentru rachetele Himars de fabricație americană folosite de forțele Kievului.

Generalul-locotenentul Igor Konașenkov a declarat că apelurile interceptate între oficialii ucraineni au dezvăluit această legătură cu SUA.

„Administrația Biden este direct responsabilă”

Rusia a acuzat anterior Washingtonul că duce un „război prin procură” în Ucraina. Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că a furnizat ucrainenilor „informații detaliate și sensibile, la timp pentru a-i ajuta să înțeleagă amenințările cu care se confruntă și să-și apere țara împotriva agresiunii rusești”.

Himars este un sistem de rachete multiple care poate lansa rachete ghidate cu precizie asupra unor ținte aflate la o distanță de până la 70 km – mult mai departe decât artileria de care dispunea anterior Ucraina. De asemenea, se crede că sunt mai precise decât echivalentele lor rusești, scrie BBC.

Konașenkov a declarat: „Administrația Biden este direct responsabilă pentru toate atacurile cu rachete aprobate de Kiev asupra zonelor rezidențiale și a facilităților de infrastructură civilă din așezările din Donbas și din alte regiuni, care au provocat moartea în masă a civililor”.

Lavrov: „Război înseamnă război”

În aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că decizia președintelui american Joe Biden de a furniza Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari a însemnat că „NATO, în esență, este angajată într-un război cu Rusia prin intermediul unui proxy și înarmează acest proxy”. „Războiul înseamnă război”, a avertizat Lavrov.

De-a lungul conflictului din Ucraina, Rusia a fost acuzată de numeroase crime de război și crime împotriva umanității. Săptămâna trecută, Ucraina a acuzat Moscova că a bombardat o închisoare din Donețk, deținută de separatiști, pentru a ascunde acuzațiile de tortură. Iar BBC a documentat acuzații de tortură și bătăi ale prizonierilor ucraineni atât de către armata rusă, cât și de către serviciile de securitate.

Ultimele stiri

  • Accident cumplit pe DN 1, în Bihor: patru oameni au murit
  • Horoscop 28 mai 2024 – Conversațiile te pot ajuta să treci peste nedumeriri
  • Ungaria respinge propunerea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa
  • S-a trecut peste limita lui Putin? Rusia anunță că a doborât o dronă ucrainiană lângă Moscova
  • Coreea de Nord anunță că ultima lansare a unui satelit militar a eșuat
  • Radu Mazăre: „Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”
  • Un important stat european se izolează de restul lumii. Garduri şi bariere de 2,5 miliarde de euro, la graniţă
  • Alege ce citești
  • Medicii au luat în calcul externarea lui Florin Piersic. Când ar putea pleca acasă marele actor
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version