AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Curtea Supremă a Rusiei a decis soarta Regimentului Azov

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Curtea Supremă a Rusiei a decis soarta Regimentului Azov

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Curtea Supremă a Rusiei a decis soarta Regimentului Azov

Curtea Supremă a Rusiei a desemnat marți Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist, a relatat un corespondent Reuters aflat în sala de judecată.

Regimentul Azov, care are rădăcini de extremă dreapta și ultranaționaliste, a fost una dintre cele mai proeminente formațiuni militare ucrainene care luptă împotriva Rusiei în estul Ucrainei.

„Fasciștii” propagandei Moscovei

Rusia a citat în mod regulat Regimentul Azov în sprijinul afirmației sale potrivit căreia Ucraina este controlată de „fasciști”.

Propaganda de stat rusă i-a comparat pe luptătorii Azov cu naziștii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a căror înfrângere de către Uniunea Sovietică rămâne o parte esențială a identității naționale rusești, scrie Swissinfo.

Având anterior baza în orașul portuar Mariupol din estul Ucrainei, mulți dintre membrii regimentului au fost capturați de forțele rusești atunci când orașul a căzut, în luna mai, după un asediu de aproape trei luni.

Oficialii din Republica Populară Donețk, entitatea susținută de Rusia care revendică Mariupol ca parte a teritoriului său, au declarat în luna mai că luptătorii Regimentului Azov capturați ar putea fi condamnați la pedeapsa cu moartea în conformitate cu legile republicii autoproclamate.

author avatar
Tudor Borcea
549 afisari

3 COMENTARII

  1. TOTI nazistii ucraineni din Regimentul Azov, NU fac parte din Conventia de la Geneva ,asa ca vor fi IMPUSCATI de plutonul de executie rus.

  2. Ma întreb: pe naziștii din guvernele europene și pe dictatorii lideri de la comunitatea europeană, cine și când le vor face cadou un pluton de execuție?

  3. Imbecililor pro-rusi militarii din batalioanele Azov sunt cei mai motivati, cei mai patrioti si cei mai experimentati luptatori. Cred ca sti aceasta , de aceea ii urati nemernicilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger