AcasăȘTIRI EXTERNESerghei Lavrov deschide o uşă: cea a negocierilor. A anunţat-o chiar la...

Serghei Lavrov deschide o uşă: cea a negocierilor. A anunţat-o chiar la întrunirea G20, de la Bali

Serghei Lavrov

Rusia controlează 22% din terenurile agricole ucrainene, iar războiul ameninţă culturile din vara aceasta, ceea ce ar putea agrava şi mai mult criza alimentară mondială, estimează cercetătorii de la NASA.

Serghei Lavrov vine cu un anunţ plin de speranţă: Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina şi cu Turcia privind exportul de cereale ucrainene.

Lavrov pune presiune pe Ucraina

Aceste suprafeţe echivalează cu 28% din recoltele pentru cerealele de iarnă (grâu, orz, secară) şi 18% pentru recoltele de vară (porumb şi floarea soarelui) ale Ucrainei, estimează NASA.

Suntem pregătiţi pentru negocieri cu omologii noştri ucraineni şi turci.

Avem toate soluţiile: dacă discutăm despre cerealele ucrainene, Ucraina trebuie să-şi deblocheze porturile, să le elibereze sau să asigure trecerea în siguranţă prin zonele minate, iar în afara apelor teritoriale ale Ucrainei, Rusia şi Turcia sunt dispuse să asigure siguranţa navelor, să le aducă în strâmtori şi, apoi, în Marea Mediterană, unde vor naviga pe cont propriu’‘, a spus Lavrov.

Înaintea lansării invaziei ruse, pe 24 februarie, Ucraina deţinea 46% din exporturile mondiale de floarea soarelui, 9% din cele de grâu, 17 din cele de orz şi 12% din cele de porumb, potrivit Departamentului Agriculturii al SUA.

author avatar
Andrei Ștefan
13.006 afisari

19 COMENTARII

  1. Minte cum respiră! Lumea va fi nevoită să aștepte altă generație de cioloveci, ăștia s-au discreditat definitiv.

    • Lasa mă că nici cu Zelenski nu mi-e rusine sa fie clar
      Asteapta ajutoare si de Romania dupa ce ca de ani de zile etnicii romani din Bucovina de Nord adica peste 500 de mii de familii, nu au biserici cu slujbe in limba romana si copiii nu au scoli cu limba de predare romana , doar ucrainiana si RUSĂ ! Acu is buni romanii , nu?
      sa nu mai aud de Putin dar nici de Zelensky

      • Și eu sunt de aceeași părere. Sa vedem realitatea și sa demasca jocurile politrucilor nostri

  2. Anonimule daca-ti dau un baston intre ochi te fac ursuletul Panda instant. Vezi cum si scrii.

  3. zzelensky minte de-i se crapa bucile pentru americani; ca acum marea britanie se renoveaza. ha ha!

  4. Mai are cineva încredere în ruși?
    Să fim realiști.

    Despre Rusia, Eminescu scria: „Răsărită din rase mongolice, de natură cuceritoare, așezată pe stepe întinse, a căror monotonie are înrâurire asupra inteligenței omenești, lipsind-o de mlădoșenie și dându-i instincte haotice pentru idei de o vagă măreție, Rusia e în mod egal muma mândriei și a lipsei de cultură, a fanatismului și a despoției” (Mihai Eminescu, Scrieri politice, vol. I, pag.223).

    „Intelectualitatea lor asmuță contra Europei, pe care o numesc îmbătrânită și enervată, coaptă pentru a cădea

    întreagă sub dominația rusească” (Vol. I, pag.224). „Țarigradul a fost visul neîmbătrânit al Slavilor de Nord” (vol. I, pag. 73).

    „Ȋmpărăția rusească nu este un stat, nu este un popor, este o lume întreagă, care, negăsind în sine nimic din măreția intensivă, caută mângâierea propriei măriri în dimensiunile sale… Țarul e puternic și nu știe ce să facă în puterile de care dispune. Chiar înăuntrul împărăției sale, nici prin muncă pacinică (n.r. – pașnică), nici prin lucrare sufletească aceste puteri nu se pot consuma; pentru aceea ele dau năvală în afară, – altfel ar trebui să se mistuiască în luptă internă” (Vol. I, pag. 269).

  5. Iata lista revendicarilor:
    -Eliberarea de urgenta prin gratiere a domnului Nemtov, asta Navalnii
    -Toate otravurile sa fie imediat predate politiei ruse spre ardere.
    -Toti procurrorii rusi care au ucis sau inchis ziaristi politicieni vedete sa fie predati politiei ruse
    -toti diplomatii rusi banuiti de spionaj sa se predea politiei ruse.
    -politia rusa sa facavordine im mafia rusa
    Si mai am 1000 decrevedincari

  6. -acord de pace pe Donbas si Lugansk
    -despagubiri familiilor celor 22.000 de ofiteri si intelectuali polonezi ucisi la Katin
    -despăgubiri de ocupație bolsevica la toate tarile europene ocupate abuxiv de bolsevici

  7. -Transnistria pamant sfant romanesc nepotica la fiica Basarabia cu gran mamon Romania
    -predarea celor 96 t aur masiv 24 k cu chipul reginei Maria
    Alaska pamant sfant american

  8. Niciun fel de negocieri pana cand rusii nu parasesc ultimul centimetru patrat din teritoriul Ukrainei, dar asta nu se va intampla pana nu va fi infranta definitiv pe campul de lupta. Atunci la masa negocierilor putem cere inapoi tezaurul, teritoriile pierdute si celelalte. As simple as that. Russia delenda est!

  9. Rusia trebuie sa si continue operatiunea militara si nu trebuie sa negocieze cu nazistii si drogatul Jeglensky

    • ,,Stalin și poporul rus ,libertate ne au adus”cum spune vechea lozinca.De fapt am fost adusi in urma civilizației cu mulți ani.Postacilor PUTINIȘTI le transmit ca nu mai sunt crezuti in România..rusine sa va fie

  10. Voi credeti ca… Romania sau polonia. Ajuta pe ucrainieni ca sunt baieti faini… Teritoriul romaniei este in componenta Ucrainei. Ca si al polonezilor la fel.. Vor fi.. Mai mult ca sigur.. Schimbari majore.. Daca Ucraina scapa din mana Rusiei

  11. Noi romanii am fost in aceeasi situatie cand regele mihai a luat o decizie buna pentru romania aceea de a abdica, in schimb acest domn zelenski putea foarte frumos sa ajunga la un consens cu bolsevicii dar el a vrut sa faca pe zmeul ,acum tara asta ucraina va ajunge o somalie ruseasca cu toate armele lui biden ,pe rus nu-l mai poate scoate nimeni din ucraina ,sclerozatul asta numit zelenski a schimbat totul in aceasta lume cu ambitiile lui ,viata noastra nu va mai fi niciodata la ce a fost inaintea invaziei orcilor din contra vom suferi ca prosti datorita unor politicieni sclerozati

    • Că bine zici! Daca zabaucul de Zelinski ar fi pupat, in stil otoman poala sacoului domnului Puțin, cum a făcut Belarusul Lucasenko, atunci totul era bine. Iar dacă domnul Puțin ar fi avut slotul desfăcut, atunci îl făceau pe Zelinski și cetățean de onoare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger