AcasăȘTIRI EXTERNE„Stare de catastrofă majoră” în SUA. Zeci de morți, comunități distruse. Anunțul...

„Stare de catastrofă majoră” în SUA. Zeci de morți, comunități distruse. Anunțul făcut de Joe Biden – FOTO&VIDEO

„Stare de catastrofă majoră” în SUA. Zeci de morți, comunități distruse. Anunțul făcut de Joe Biden – FOTO&VIDEO / Foto: Facebook

Un nou bilanț publicat luni, 1 august, de guvernatorul statului Kentucky, arată că numărul morților în urma inundațiilor a crescut la 28. Mai multe cadavre ar putea fi găsite în următoarele săptămâni.

Bilanțul victimelor continuă să crească în SUA, în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale în statul Kentucky, în estul țării. Cel puțin 28 de persoane, inclusiv copii, au murit în urma dezastrului iar autoritățile se așteaptă să continue să găsească mai multe cadavre timp de câteva săptămâni, scrie Ouest-France.

Stare de catastrofă majoră

Salvatorii americani merg acum din ușă în ușă pentru a localiza victimele, în condițiile în care ploaia s-a reluat după câteva ore de acalmie, a declarat duminică guvernatorul statului, Andy Beshear.

Unele zone muntoase din estul statului Kentucky rămân inaccesibile după ce inundațiile au transformat unele drumuri în râuri, au distrus poduri și au măturat case. De asemenea, antenelor de telefonie mobilă a îngreunat eforturile de salvare și estimarea numărului de morți și dispăruți.

„Pagubele sunt extinse, multe familii sunt strămutate și se așteaptă mai multe ploi pe parcursul zilei de mâine”, a scris guvernatorul Beshear pe canalele  socializare. „Vom găsi cadavre timp de săptămâni întregi”.

Patru copii au fost găsiți morți sâmbătă, 30 iulie. Beshear a adăugat că vor continua să fie găsite cadavre pe măsură ce salvatorii vor ajunge în zonele mai îndepărtate.

Serviciul Național de Meteorologie a anunțat că sunt așteptate mai multe reprize de ploi și furtuni până marți, 2 august. O alertă de inundații era în vigoare până luni dimineață pentru sudul și estul statului Kentucky, a precizat agenția.

Președintele Joe Biden a declarat vineri, 29 iulie, starea de catastrofă majoră în Kentucky, permițând alocarea de fonduri federale pentru acest stat. Potrivit site-ului PowerOutage, SUA, mai mult de 14.000 de întreruperi de curent au fost raportate în stat duminică după-amiază. Ar putea dura ani de zile până când pagubele provocate de furtună ar fi reparate, a declarat Andy Beshear.

author avatar
Tudor Borcea
280 afisari

4 COMENTARII

  1. Nici o grija,ca vine regimul Biden cu o super-oferta de panouri solare,le puneti pe acoperis si aveti charger pentru telefoanele5G,vedeti sa faceti multi copii sa spele rufele murdare ale lui Soros,si pe viitor va da ElonMusk niste masini ghidate prin satelit de fapt mai bine submarine electrice in loc de autobuze.Yupiii american dream is wetwetwet

  2. BIDEN S-A DECLARAT DREPT O CATASTROFA MAJORA !.
    INUNDATIILE AU FOST PROVOCATE DE RUSI !,S-A OCUPAT PERSONAL PUTIN DE ACESTE INUNDATII !!

  3. Anonim, nu Putin sa ocupat de inundați. El sa ocupat de incendii.Va rugam nu mai dezinformați. De dezinformare se ocupa chineji. Noi ambasadori ne ocupam cu marea corupție și statul de drept.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger