AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Facebook lasă presa lui Putin fără publicitate. Lovitura este...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Facebook lasă presa lui Putin fără publicitate. Lovitura este mondială

Facebook a anunțat că va interzice mass-media de stat rusă să facă publicitate sau să-și monetizeze conținutul pe rețeaua de socializare, ca răspuns la conflictul pe care l-a declanșat în Ucraina.

După ce a fost ea însăși sancționată de autoritățile ruse, compania lui Mark Zuckerberg răspunde limitând spațiul de manevră al presei publice din Rusia pe platforma sa.

Publicitatea interzisă „oriunde în lume”

Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate al Facebook, a precizat într-o declarație că va interzice mass-media ruse „să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platforma noastră, oriunde în lume”.

Compania răspunde sancțiunilor decise de autoritățile ruse împotriva sa din cauza măsurilor sale de combatere a informațiilor false care vizează aceleași mass-media de stat.

Compania-mamă a Facebook, Meta, a declarat vineri că Rusia a decis să „limiteze accesul” și să „încetinească” funcționarea Facebook, scrie BFM TV.

Moscova acuză rețeaua de socializare americană că cenzurează mass-media rusă și că „încalcă drepturile omului și cetățenilor ruși”.

Anunțul a fost făcut după ce patru agenții de presă ruse, inclusiv RIA Novosti, au avut acces limitat la Facebook.

author avatar
Tudor Borcea
645 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...