AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin amenință militar Suedia și Finlanda. Kremlinul extinde scenariul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin amenință militar Suedia și Finlanda. Kremlinul extinde scenariul „amenințarea NATO”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin amenință militar Suedia și Finlanda. Kremlinul extinde scenariul „amenințării NATO”

Diplomația Rusiei a avertizat că că o posibilă aderare a Finlandei și Suediei la NATO ar avea „repercusiuni politico-militare grave”, și că, dacă va fi nevoie, Moscova „ar fi obligată să răspundă”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat cu privire la consecințele posibilei aderări a Finlandei și a Suediei la Alianța Nord Atlantică, pe măsură ce intervenția militară a Rusiei în Ucraina continua.

Occidentul, pe poziții: Ușa NATO rămâne deschisă

„Toate țările membre ale OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), în calitatea lor națională – inclusiv Finlanda și Suedia – au confirmat principiul conform căruia securitatea unui stat nu trebuie să depindă de cea a altor țări. Este clar că aderarea Finlandei și Suediei la NATO care este în primul rând, după cum bine înțelegeți, un bloc militar, ar avea serioase repercusiuni politico-militare la care țara noastră ar fi obligată să răspundă”, a spus Zaharova, scrie Russia Today.

Nu este clar în virtutea căror legi și drept internaționale Rusia spune ce trebuie și ce nu trebuie să facă o țară suverană.

Vineri a avut loc la Bruxelles un summit virtual extraordinar al țărilor NATO, la care au fost invitate și Finlanda, Suedia alături de țările UE. Stockholm și Helsinki, au spus că aderarea la Alianță nu este pe ordinea de zi.

În Suedia, totuși, opoziția presează guvernul să-și reconsidere poziția .

În fața pretențiilor lui Vladimir Putin referitoare la orice viitoare extindere a NATO, țările occidentale invocă caracterul defensiv al Alianței, pe de o parte, și suveranitatea statelor, care trebuie să rămână libere să-și aleagă alianțele, pe de altă parte.

author avatar
Tudor Borcea
2.372 afisari

44 COMENTARII

    • Tu esti putin cam prost sau te faci? Citeste si tu putin si o sa vezi ca este doe o alianta defensiva. Nici una dintre tarile aliate NATO nu poate ataca o tara fara ca cacea tara sa o atace in prealabil si nici un stat membru NATO nu va sustine o tara cu pretentii de extindere. Ca sa fii membru NATO trebuie sa renunti la toate pretentiile teritoriale pe care le ai fata de alte tari. Noi pentru a adera la NATO a trebuit sa renuntam la anumite cerinte teritoriale fata de Uraina (doar unul din exemple).

      • @Anonim.Ești un imbecil analfabet.Nato defensivă zici?? Dar în Serbia, libia, siria, irak, afganistan, ce au căutat fără aprobarea consiliului de securitate onu?Marș în chizda mă-ti de idiot.

  1. @ S-au îmulțit „spermatozoizii lideri mondiali” care vor „războaie mondiale” pentru „regenararea” „speciei de lideri” în care au fost „promovați”, ?

  2. Putin va ataca in primul rand toate statele pretendente la NATO, apoi va ataca statele intrate printre ultimele cu poziție geostrategia, inclusiv Romania.
    După toate astea dacă SUA doarme precum Baiden va bombarda centrul Europei, ca în 1989, cînd a bombardat Anglia, puțini știu.
    Sfârșitul acestui scenariu se va termina în 2032, când nu va mai intra nimeni în NATO.
    IN CONCLUZIE VREMEA VA FI RECE,
    MAI ÎNCOLO DEDUCEȚI VOI CE VA MAI FI.

  3. Nu se compara Suedia si Finlanda cu ce vedem acum in Ucraina.Nordicii nu au fost niciodata parte din blocul sovietic,si au oricum legaturi stranse cu Europa si USA.Daca vor sa intre in NATO nu e treaba Rusiei dar ei nu au solicitat inca asa ceva.Nordicii sunt pasnici nu au chef de conflicte si au legaturi comerciale cu toate tarile.Nici macar nu sunt in zona euro au moneda lor.

    • vrei să zici arabii nordici, că, mai nou, spiritul varegilor se dă cu capul de covoraş de 5 ori pe zi…

  4. Dacă ukropii nu erau fasciști cu minoritățile, mai ales cu cea rusa, nu păteau nenorocirea. Rusii se mulțumeau cu Crimeia. I-au pasuit 8 ani după Maidanul și revoluția portocalie a lui Soros. Ce le-a adus bun Maidanul? De ce baga unii dihonia între popoarele slave? Cui folosește acest război? În primul rand US și curvei de Anglia, de-asta a ieșit din UE, sa nenorocească Europa. Odată cu ascensiunea Chinei războiul asta nu face decât sa prăbușească Europa și rasa alba. Da, încă un război în sânul rasei albe. Cine le coace? Cine are atâta ura pe rasa alba? Poate bănuiți.

    • Sincer nu-mi place de comunisti nici de Soros,sa speram ca exista si a treia varianta civilizata.E treaba lor ce fac in Ucraina nu ma priveste ma gandesc la noi cum vom fi nu avem de ce sa intram in asa ceva.Suntinterese financiare in joc,nu e vorba de rasa ci de religie rusi ortodox versus khazari-sabbateeni//inclusiv Vaticanul e alarmat dechestiile astea deoarece sunt chestii periculoase,tot felul de secte sataniste exploateaza conflictul

  5. De ce sa plateasca europenii cu pielea lor orgoliul si rateurile americii??? Nu mai sunt ce se cred datorita elitelor care sunt deplorabile!!!

  6. Serviciile secrete au dormit sau poate au trădat iar Europa este condusa acum de neomarxistii finanțați și școliți de Soros. Planul a fost cu bătaie lunga și pe perioada mare de timp. Iar acum conducerile multor state sunt aservite fondurilor de investiții și nu mai servesc interesele popoarele lor. Dacă respecți poporul nu poți sa gazezi manifestanții pașnici sau sa-i snopesti in bătaie, folosind inclusiv câini de lupta. La fel nu poți lăsa valuri de africani și magrebieni sa navaleasca peste poporul tău. Europenii parca sunt narcotizati, dar criza, mai ales după Covid și dupa războiul asta ii va trezi la realitate. Singura șansă a Europei este colaborarea cu blocul economic asiatic, inclusiv Rusia. US și UK nu au ce oferi Europei, decât arme sa se omoare europenii între ei.

    • Razboiul financiar petro-dolari versus BRICS exista si acum se transforma in razboi fizic.Deocamdata nu e vorba de implicarea NATO in razboi dar se vede clar ca grupul Soros trage sforile .In Anglia nu se mai stie cine conduce monarhia e intr-o mare criza iar in USA regimul Biden e al globalistilor.Sistemul financiar WallStreet e falimentar si oricum nu functioneaza probabil vom avea o criza c

  7. Ce sa ameninti tu naparca?
    Tu nu esti in stare sa cuceresti Ucraina. Mai spunea un idiot general rus ca poate ocupa Romania in 1 ora… Hai zi sa moara mata ca asa e… 🤗
    Finlanda cat si Suedia trebuie democratic introduse in Nato prin vot dar numai in regim de urgenta.

  8. Cata dreptate a avut Donald si cat a fost de contestat cu cei 2%. Cer Nato sa impuna aliatilor o taxa de 4% din Pib pt aparare. La fel cer demersuri de inaintarea actelor pt aderarea Ucrainei la Nato, par niste luptatori bunibsimpatico chiar ma fac sa rad mereu.
    La fel cer americanilor sa parasuteze multa munitie cu avionul invizibil si multa mancare in urmatoarea saptamana e decisiva…
    Glorie luptătorilor ucraineni!
    Viteji:
    Vivat! Vivat! Vivat!

    • vivat? aia care au ocupat teritorii romanesti si au reprimat minoritatea romaneasca? Marsh mah! Zi mai bine sa se masacreze cat mai vartos intre ei si hoholii si muscalii ca sa scapam lejer si de unii si de altii. Gerula asta nu era tradatorul? sau ala era bastus?

  9. Toate fortele nucleare au votat la Onu ca Rusia e un stat agresor. Nato are certificat legal sa atace. Mai putin China. Bine China se abtine la orice de cand m-am nascut eu.
    CER OFICIAL SUA SA SCOATA RUSIA DE LA DREPTUL LA VOT.
    Sa voteze in imparatia naparcilor nu la Onu.

    • Era mult mai bine daca mă-ta nu făcea gestu’ și nu te năștea, bașca era mai mică și amprenta de codoi!

      • Vezi ca mergi la curva de Natasa pe jos prin Ucraina ca Romania interzice cursele naparcilor pe deasuprea ei… 🤗Natasa vede ca nu mai vii o sa umble cu altii, e in firea ei…
        ✈️✈️✈️✈️✈️✈️ ✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️

    • Am mai auzit pe unul la Digi24 tot asa facea spume la gura ca „Rusia trebuie exclusa de la ONU”. Primele 5tari membre permanente cu drept de veto la Consiliul de securitate sunt USA UK FRANTA RUSIA CHINA…restul sunt membri observatori.
      Tu care vii din Romania ce drepturi ai la ONU? Participarea este pe baza de forta militara nu pe baza de spume la gura.Cand a fost invadat Irak-ul Bush a spus ” ONU este irelevant”..acum dintr-o data fac unii spume la gura au baut sampon cu aroma de vodca dar au mers in Irak sa caute „arme de distrugere in masa”… Adica ciordeala de petrol,la fel ca in Libia,ciordeala de minereuri de litiu in Afghanistan…atunci nu mai facea spume la gura

  10. Iata alte sanctiuni la naparci.
    Scoaterea din Formula 1 🏎️
    Scoaterea pianistilor din Austria
    Scoaterea din Liga Campionilor
    Scoaterea de la Eurovision
    Etc etc etc
    Naparcile se vor manca intre ele.

  11. Participarea e pe baza de Sua ei au facut Onu trasformand Tratatul Națiunilor interbelic .

    • Nu erau numai tarani, mai aveau si ceva industrie problema era ca fusesera epurari amsive si comisarii hebrei nu stiau decat sa terorizeze nu sa conduca tactic si strategic.
      Si fara lend-lease tot ar fi castigat chit ca nu mai ramanea picior de calmuc pe acolo.

    • Situatia actuala nu mai este cea din 1942,deoarece grupul Rusia-China-Brazilia-Pak-Afg-Venezuela-Africa are peste 4miliarde de oameni si majoritatea resurselor strategice (peste90%)
      Grupul Soros are un sistem bancar falimentar cu petro-dolarii WallStreet .La ora actuala in USA galonul a crescut de 400% pretul si va fi o nenorocire inflatie si falimente generalizate.Exact asa a inceput razboiul mondial in1938 cu caderea bursei…Atentie maxima istoria se repeta 2022-1938

      • De cate ori ai vazut tu China si India in conflicte mondiale. As miza pe India ca mai luptau pentru englezi in Levant la 40.
        Stii cum trec 600 miliarde la razboi? Valeu in criza energetica cam in 6 saptamani se duc pe apa sambiti. O sa le dea si China dar dupaie branza e pe bani. Pibul mondial European si Sua e peste 50%…
        E adevarat daca Rusia vinde si cele 92 tone de aur din tezaurul Romaniei furat in 1917,,, sigur ne bate,,, 🤗

  12. Sistemul ăla de lansatoare că bat pe metru pătrat rușii l-au primit de la americani de frica naziștilor.
    Nu le-a părut rău după in timp.

  13. Apoi pe unde cari provizii daca Suez si Canalul Mânecii sunt ale Angliei si le inchid le treci pe la Kim? Ce faci cand milioane de rusi nu pot pleca din tara si nu se pot intoarce in tara ca nu pot transefra bani la familii? Hat hat… Ce faci cand toate pateurile se scumpesc? Atunci ajungi la crack si te rupi.

  14. Deci un portavion fara avioane si munitie si mancare si petrol face doar 200 miliarde de euro…

  15. Oamenii, dar mai ales romanii sunt ingrati. A spus-o și Antonescu înainte sa fie executat. „Iar ție popor ingrat nu-ți va rămâne nici cenușa mea”. Asa ca rusii au fost buni când i-au eliberat pe romani și ucraineni de naziști. Acum sunt blamați. Sunt buni curvele de englezi și americani care le-au dat arme ukropilor sa le dea în cap cu ele rușilor. Curând rusii nefiind plătiți, vor opri gazele. Sa vezi „distractie” in toata Europa. Asta a fost motivul pentru asmutirea ukropilor împotriva rușilor, iar ei ca prostii au pus botul. Acum englezii se vaita ca rusii pot folosi arme termobarice. Asta e, când le cărați arme sofisticate nu v-ați gândit? Vedeți sa nu le folosească și împotriva voastră, ca ajungeți cu toții în Oceanul Atlantic.

  16. Americanii au facut o racheta hipersonica dublu decat rusii. SOrry..
    Se updateaza scutul chiar acum.

  17. Ba Putin, pe mata mare n-o ameninti, du-te bre acasa, ca esti praf, mor tii ma tii de criminal

  18. „Toate războaiele se bazează pe înșelăciune. Prin urmare, atunci când suntem capabili să atacăm, trebuie să părem incapabili; când ne folosim forțele, trebuie să părem inactivi; când suntem aproape, trebuie să-l facem pe inamic să creadă că suntem departe; când suntem departe, trebuie să-l facem să creadă că suntem aproape.”
    – Sun Tzu, Arta Razboiului

    IMAGINI FALSE DIN RĂZBOIUL UCRAINEAN/RUSESC
    bitchute.com/video/isTytS4IBfle/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger