AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul mare investitor al Facebook îl părăsește pe Zuckerberg pentru Trump

Primul mare investitor al Facebook îl părăsește pe Zuckerberg pentru Trump

Primul mare investitor al Facebook îl părăsește pe Zuckerberg pentru Trump

Miliardarul Peter Thiel, co-fondatorul PayPal, cel mai mare acționar al Palantir și susținător deschis al lui Donald Trump, va părăsi consiliul de administrație al Meta, după ce a fost primul investitor extern major al companiei Facebook.

Gigantul rețelelor sociale, redenumit Meta în toamnă, a anunțat că Peter Thiel, care se află în consiliu de administrație din 2005, îl va părăsi anul acesta.

Potrivit presei americane, investitorul dorește să se concentreze pe sprijinirea campaniei candidaților republicani pro-Trump la alegerile de mijloc de mandat din SUA, programate pentru luna noiembrie a anului viitor.

„A fost un privilegiu să lucrez cu Mark”

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Meta, a spus că este „profund recunoscător lui Thiel pentru tot ceea ce a făcut pentru compania noastră – a crezut în noi când nimeni altcineva nu credea și m-a învățat multe despre afaceri, economie și lume”.

Miliardarul Peter Thiel și-a construit averea prin intermediul companiei de plăți online PayPal, fondată în 1998. El a investit în Airbnb, Affirm, Stripe și SpaceX, printre altele.

În 2016, el l-a susținut pe Donald Trump, o afiliere rară în regiunea democrată San Francisco. Thiel a oferit 1,25 milioane de dolari pentru campania fostului  președinte republican și, pe de altă parte, a devenit primul vorbitor deschis gay care a intervenit la o convenție republicană.

Dacă a rămas în consiliul de administrație al Facebook timp de 17 ani, Peter Thiel și-a vândut majoritatea acțiunilor din grupul din California, potrivit Forbes. „A fost un privilegiu să lucrez cu unul dintre cei mai mari antreprenori ai timpului nostru”, a spus Thiel, citat în declarația Meta.

„Inteligenta, energia și conștientizarea lui Mark Zuckerberg sunt imense. Talentele sale îi vor fi de Meta în timp ce conduce compania într-o nouă eră”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
640 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger