AcasăDIVERSESpre nemurire: miliardarii tehnologici caută să înșele moartea

Spre nemurire: miliardarii tehnologici caută să înșele moartea

Jeff Bezos(Amazon), Larry Page(Alphabet), Larry Ellison(Oracle) și Peter Thiel(Palantir) sunt doar câțiva dintre super-bogații care au decis să-și folosească averile uriașe pentru cercetări în domeniul longevității.

Sean Eigeartaigh, vicepreședintele Centrului pentru Studiul Riscului Existențial al Universității Cambridge, a declarat pentru CNBC că multe progrese în știința longevității ar putea avea “beneficii largi”, reducând apariția sau severitatea bolilor legate de vârstă, inclusiv demența și afecțiunile cardiace.

“Extinderea semnificativă a duratei maxime de viață pe termen scurt mi se pare puțin probabilă, dar identificarea factorilor legați de îmbătrânire care cresc preponderența și severitatea condițiilor legate de vârstă este mai plauzibilă”, a precizat el.

Criticii, precum Jon Crowcroft, profesor de informatică la aceeași universitate, susțin că acești miliardari ar fi mai bine să pompeze bani în tehnologii de atenuare a schimbărilor climatice în loc de cercetări privind longevitatea, de care va beneficia doar o elită pusă pe cheltuieli doar pentru imagine și publicitate.

Altos Labs, reprogramarea biologică

Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume, a investit o parte din 199 de miliarde de dolari într-un nou start-up de „întinerire” numit Altos Labs, potrivit Technology Review.

Start-up-ul anti-îmbătrânire, despre care se spune că urmărește o tehnologie de reprogramare biologică, ar fi susținut și de omul de afaceri ruso-israelian Yuri Milner, care a făcut avere ca investitor timpuriu în Facebook.

Fondatorul Oracle, Larry  Ellison, a donat peste 370 de milioane de dolari pentru cercetarea îmbătrânirii și a bolilor legate de vârstă.

Calico, afacerea secretă

Între timp, fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, au ajutat la lansarea Calico, o cercetare secretă care urmărește șoarecii de la naștere până la moarte în speranța de a găsi markeri pentru boli precum diabetul și Alzheimer, a relatat The New Yorker. Calico face parte din Alphabet, holdingul care deține și Google.

Unul dintre cei mai mari avocați pentru extinderea vieții în rândul miliardarilor tehnologici este Peter Thiel, care a cofondat PayPal și Palantir și a susținut campania prezidențială din 2016 a lui Donald Trump.

În 2006, a donat 3,5 milioane de dolari pentru a sprijini cercetarea anti-îmbătrânire prin fundația Methuselah Mouse Prize. În 2017, Thiel și-a mărit investiția în această fundație cu 7 milioane USD.

Thiel și Bezos au investit amândoi în Unity Biotechnology, cu sediul în San Francisco, o companie al cărei fondator ar fi spus că dorește să „vaporizeze o treime din bolile umane din lumea dezvoltată”.

Juvenescence

Pe cealaltă parte a Atlanticului, miliardarul britanic Jim Mellon investește în Juvenescence, propria sa companie care dezvoltă cercetări și terapii anti-îmbătrânire.

Sub această umbrelă se află Insilico Medicine, care își propune să utilizeze inteligența artificială pentru descoperirea medicamentelor.

Juvenescence a susținut, de asemenea, AgeX Therapeutics, o firmă cu sediul în California, care încearcă să creeze celule stem pentru regenerarea țesutului îmbătrânit, și LyGenesis, dezvoltatorul unor tehnologii  ce folosesc ganglionii limfatici ca bioreactori pentru a regenera organelele.

Alți miliardari, printre care Mike Cannon-Brookes, cofondatorul firmei de software australiene Atlassian, și fondatorul grupului NEX, Michael Spencer, au investit în Juvenescence.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.040 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai miliardarilor criminali ordinari, o sa vina Dumnezeu personal, si o sa va dea un sut in gura, de o sa va treziti cu totii automat la realitate, bai tampitilor eugenisti aka neo-nazisti globalisti, nu o sa ajungeti voi sa va bucurati de jucariile voastre, ca o sa va dea oamenii foc la ele, la propriu, cat de curand, bai ipocritilor mincinosi de Branson si Bezos !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger