AcasăȘTIRI EXTERNECamionagii din „Convoiul libertății” au cucerit Podul Ambassador! Granița SUA - Canada,...

Camionagii din „Convoiul libertății” au cucerit Podul Ambassador! Granița SUA – Canada, în mâinile protestatarilor! (VIDEO)

Autoritățile, făcute KO de „Convoiul libertății”. Lovitură strategică a camionagiilor anti-vaccin (VIDEO)

Podul Ambassador, o legătură strategică între Windsor, pe partea Canadei, și Detroit, pe partea SUA, este blocat, începând de luni, de opozanții măsurilor sanitare. Artera este strategică și blocarea ei are consecințe grave.

„Dictatura” lui Trudeau

„Nu sunt de acord cu felul lui Justin Trudeau de a acționa sau cu dictatura sa”, a declarat Martin Desforges, un șofer de camion, în vârstă de 46 de ani, din nordul Quebecului.

Cuvintele acestuia exprimă determinarea șoferilor din „Convoiul libertății” de a nu renunța la proteste, care deja s-au transformat în revendicări sociale și au depășit granițele Canadei.

Reprezentanții diferitelor sectoare economice americane și canadiene au cerut marți, redeschiderea podului Ambassador, o rută comercială vitală între vecinii nord-americani, blocată încă de luni de manifestanți.

De partea lor, protestatarii afirmă că nu vor ceda.

Acest pod suspendat care leagă Windsor (Ontario), în Canada, de Detroit (Michigan), în Statele Unite, este crucial pentru industria auto dar și pentru spitalele americane, care angajează multe asistente canadiene.

„Turburările de la Ambassador Bridge sunt un atac la adresa bunăstării cetățenilor noștri și a întreprinderilor care îi angajează ”, au spus reprezentanți ai aproximativ 60 de organizații, inclusive ai Camerelor de Comerț din Canada și Detroit.

„Pe măsură ce economiile noastre se recuperează parțial de impactul Covid-19, nu putem permite niciunui grup să afecteze comerțul transfrontalier, care sprijină familiile de ambele părți ale graniței ”, spun aceștia.

Mai multe treceri frontaliere sunt blocate

„Astfel de blocaje vor avea consecințe grave asupra economiei noastre, asupra lanțului nostru de aprovizionare”, a confirmat Omar Alghabra, ministrul canadian al Transporturilor. Este „o arteră comercială vitală între Canada și SUA”, a declarat și premierul din Ontario, Doug Ford, scrie AFP.

Aproximativ 40.000 de oameni trec zilnic pe acest pod, inclusive mărfuri în valoare de 323 de milioane de dolari.

Acesta nu este primul punct de trecere a frontierei dintre SUA și Canada vizat de protestatari. Cel din Coutts, situat în Alberta și vizavi de Montana, a fost blocat câteva zile înainte de redeschidere, marți după-amiază, a declarat poliția provincială.

„Ne-am săturat cu toții de restricții, de a trebui să facem sacrificii aproape în fiecare zi, dar responsabilitatea noastră ca guvern este să asigurăm sănătatea și siguranța tuturor”, a declarat marți premierul canadian Justin Trudeau, în Camera Comunelor.

author avatar
Tudor Borcea
4.141 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce-i asa de greu sa-l iei pe Trudeau si sa-l arunci in strada? Ai spune ca-i rege de nu poate fi demis.L-ati vazut ce fata speriata avea cand l-au dat la TV? Probabil facuse pe el. Ptr ce le-a facut canadienilor va putrezi in puscarie alaturi de seful politiei.

    • Trudeau e cititor de prompter,purtatorul de cuvint al guv.canadian. E un actoras prapadit fara taria de a conduce o tara,un guvern..Vezi ce declara despre el fratele lui vitreg! Cum ca Canada e condusa de cei de la forumul ec.mondial,de swaab, iar Trudeau e un om slab fara calitatile unui lider politic, etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger