AcasăȘTIRI EXTERNEUn pilot, prea gras pentru un loc în SpaceX. Ce decizie a...

Un pilot, prea gras pentru un loc în SpaceX. Ce decizie a luat Elon Musk

Un pilot, prea gras pentru un loc în SpaceX. Ce decizie a luat Elon Musk

Kyle Hippchen, un american în vârstă de 43 de ani, a câștigat la tombolă un bilet pentru o călătorie la bordul capsulei SpaceX însă a fost nevoit să-i cedeze locul unui prieten.

Kyle Hippchen, un pilot de avion, care a câștigat la tombolă un loc pentru a face parte din echipajul primului zbor turistic al SpaceX, în septembrie anul trecut, a dezvăluit că a trebuit să-și cede locul unui coleg de facultate, din cauză că este prea gras.

„Sunt incredibil de dezamăgit. Dar așa stau lucrurile”

Hippchen nu s-a putut urca la bordul rachetei Falcon 9 deoarece a depășit limita de greutate de 113 kg impusă de companie, relatează mai multe mass-media americane.

Originar din Florida, acest pasionat de călătorii în spațiu a pariat 600 de dolari pentru a spera să câștige tombola lansată de miliardarul Jacob Isaacman, care a sponsorizat călătoria. Din cele 72.000 de buletine, a fost câștigător cel al lui Kyle Hippchen.

„Am încercat să văd cum aș putea slăbi 30 de kg în șase luni…Ceea ce este posibil, dar nu este cel mai sănătos lucru din lume”, a spus pilotul.

Neputându-și realiza visul, Kyle și-a oferit locul fostului său coleg de cameră de facultate, Chris Sembroski, scrie Ouest-France.

Când erau tineri, cei doi studenți urmăreau asiduu lansările navetei NASA. Pasionat de spațiu, Christopher Sembroski, a participat și el la tombolă. Oferându-i biletul, Kyle Hippchen a știut că va aprecia acest cadou.

„Îi voi fi veșnic recunoscător”, a spus Sembroski,  inginer informatic în vârstă de 42 de ani.

„Sunt incredibil de dezamăgit. Dar așa stau lucrurile”, a mărturisit Kyle, care a urmărit lansarea rachetei de pe un balcon VIP, la patru luni după călătoria în spațiu a colegului său.

author avatar
Tudor Borcea
199 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Elon, bai, asta e ceva de facut un serial cu grasul ala !! Mai bine il trimiteai cu pluta in spatiu, si apoi ii faceai vant afara din naveta, sa se invete minte odata si odata porkusorul ala gras, pai cum adica sa te prezinti asa in fata intregii lumi, ce sa vada aia la tembelizor, suncile care ard in soare argintii ? Ha ha ha 🙂 Bravo, bai Musk, esti un troll adevarat, acum speram ca americanul ala gras sa nu faca ceva miscari bruste pe autostrada, ca il confunda politaii americani cu ceva negru pe acolo, si il elecrocuteaza instant cu ceva plombe, adica ceva plumb !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger