AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Lupte decisive pe străzile din Kiev. Rușia aduce parașutiști

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lupte decisive pe străzile din Kiev. Rușia aduce parașutiști

În timp ce președintele Volodimir Zelenski a avertizat despre un atac iminent, armata ucraineană și forțele ruse se ciocnesc sâmbătă, 26 februarie, dimineața, la Kiev pentru controlul capitalei Ucrainei, la două zile după lansarea unei invazii a țării ordonată de Vladimir Putin. 

Forțele ucrainene au susținut că au respins un „atac” nocturn al soldaților ruși împotriva uneia dintre pozițiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.

Avion cu parașutiști, distrus de ucraineni

Armata ucraineană a declarat că a distrus o coloană de cinci vehicule militare rusești, inclusiv un tanc, în apropiere de stația de metrou Beresteiska, situată pe Bulevardul Victoriei, în nord-vestul capitalei.

De asemenea, armata ucraineană a raportat lupte „violente” la 30 km sud-vest de capitală, unde rușii „încearcă să debarce parașutiști”.

Ministerul ucrainean al Apărării  a declarat că a distrus un elicopter rusesc și un avion de atac la sol Su-25 în apropierea zonelor separatiste din est, precum și un avion de transport rusesc IL-76 lângă Vasilkov. În acest oraș, situat la aproximativ treizeci de kilometri sud-vest de Kiev, au loc lupte „violente”.

Corespondenții AFP au relatat că explozii puternice se auzeau la orele dimineții în capitala Ucrainei.

„La Kiev, luptele grele continuă. Armata ucraineană îi respinge pe sabotorii ruși”, a declarat sâmbătă, în jurul orei 03.30 GMT, Serviciul de Comunicații Speciale ucrainene.

Locuitorilor orașului li s-a spus să rămână în adăposturile lor sau, dacă sunt acasă, să stea departe de ferestre. Sirena antiaeriană a fost declanșată și în zorii zilei la Harkov, un oraș mare din estul Ucrainei, lângă granița cu Rusia, potrivit Serviciului de Comunicații Speciale.

100.000 de persoane au fost deja strămutate, iar 50.000 au părăsit Ucraina, potrivit ONU.

author avatar
Tudor Borcea
584 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma cenzurezi ,imputitule,atat te duce capul ala prost.Sa putrezesti in iad.O sa ma rog pentru asta ,jigodie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger