AcasăTEHNOLOGIENebunia Metaverse va cântări 800 de miliarde de dolari

Nebunia Metaverse va cântări 800 de miliarde de dolari

Metaversul, spațiul digital emergent care folosește convergența realității fizice și digitale îmbunătățite virtual, va fi utilizat de un sfert din populația globală până în 2026 pentru a desfășura activități zilnice, potrivit unui nou raport de la Gartner.

“Companiile construiesc deja modalități prin care utilizatorii își pot reproduce viața în lumile digitale. Activitățile se desfășoară în medii separate; în cele din urmă, ele vor avea loc într-un singur mediu – metaversul”, spune Marty Resnick, vicepreședinte de cercetare la Gartner, consultanță tehnologică cu sediul în Connecticut.

“Utilizatorii vor ajunge să muncească, să studieze, să cumpere și să caute divertisment în lumea virtuală metavers”, a adăugat el.

Metaversul este prezentat ca viitorul modului în care societatea va interacționa și este susținut de Meta Platforms, fost Facebook, cea mai mare companie de social media din lume.

Industria globală a metaverselor a fost evaluată la 47,69 miliarde de dolari în 2020 și se estimează că va atinge 828,95 miliarde de dolari în 2028, în creștere cu o rată anuală compusă de 43,3%, potrivit Emergen Research.

Companiile au oportunitatea de a-și extinde modelele de afaceri în noi moduri, trecând de la o afacere digitală la o afacere metavers.

Cu toate acestea, Resnick a avertizat că piața metavers este încă în curs de dezvoltare și fragmentată. “Este prea devreme să știm care investiții vor fi viabile pe termen lung, dar managerii de produs ar trebui să-și ia timp să învețe, să exploreze și să se pregătească pentru a se poziționa competitiv în metavers”.

Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, a spus că metaversul poate fi „o parte de mai multe trilioane de dolari a economiei mondiale”.

Jensen Huang, președintele Nvidia, consideră că platforma virtuală ar putea crea „o nouă economie care este mai mare decât economia noastră actuală”.

author avatar
Radu Jacotă
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger