Cauta

PUTIN ANUNȚĂ MOBILIZARE PARȚIALĂ ÎN RUSIA! Care sunt implicațiile și ultimele știri despre războiul din Ucraina!

Un „discurs către națiune” al lui Vladimir Putin a fost așteptat cu înfrigurare miercuri, 21 septembrie, mai cu seamă că el trebuia să aibe loc cu o zi mai devreme. Marți seară, însă, liderul de la Kremlin a spus că amână cu câteva ceasuri mesajul, pentru ca și Orientul Îndepărtat din Rusia, dar și „prietenii” Moscovei adunați zilele astea la New York să poată asculta ce are de transmis.

In full: Vladimir Putin gives rare address to Russia

 

Update 11.01. Prețul petrolului a urcat, miercuri, cu peste 2%, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară parțială. Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,28 dolari (2,5%), pentru a atinge 92,90 dolari barilul până la ora 7.07 GMT, după ce au scăzut cu 1,38 dolari în ziua precedentă. Țițeiul american West Texas Intermediate a fost la 86,16 dolari pe baril, în creștere cu 2,22 dolari ( 2,6%). Petrolul a crescut vertiginos și a atins un maxim multianual în martie, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Update 10.21. Rusia a recunoscut miercuri că 5.937 de soldați au fost uciși de la începutul ofensivei sale în Ucraina. „Pierderile noastre până în prezent se ridică la 5.937 de oameni”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, într-un interviu acordat postului de televiziune Russia-24, după ce a afirmat că Rusia „nu se luptă atât cu Ucraina, cât cu Occidentul” în țara vecină.

Update 10.17. Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a-și întări trupele din Ucraina, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o „mică parte” din numărul de oameni care pot fi mobilizați în țară. Potrivit lui Șoigu, Rusia are potențialul de a mobiliza aproximativ 25 de milioane de oameni.

Update 9.49.  Rusia este pregătită să folosească „toate mijloacele” sale de apărare, inclusiv cele nucleare, pentru a se „proteja”, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin. „Nu este o cacealma”, a avertizat el, după ce a acuzat Occidentul că vrea să „distrugă” Rusia.

Update 9.48. „Apelul la recrutare trebuie să fie urmat de o pregătire obligatorie pentru a-i pregăti pe soldați pentru operațiunea militară specială”, a spus Vladimir Putin, indicând că acești noi soldați vor avea „aceleași avantaje ca și soldații aflați sub contract”

Update 9.31. „Măsurile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie”, a declarat Putin. Un decret privind mobilizarea a fost deja semnat, iar liderul de la Kremlin a declarat că îi va informa în scris pe legislatorii din ambele camere ale parlamentului rus în cursul zilei de miercuri.

Mobilizarea parțială va viza rezervele militare ale Rusiei, care au fost estimate anul trecut la aproximativ 2 milioane de oameni. „Doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși unei chemări în serviciul militar, în primul rând cei care au servit în rândurile forțelor armate”, a declarat Putin în discursul său video preînregistrat.

Update 9.11. Președintele Vladimir Putin a anunțat o „mobilizare parțială” pentru a îndeplini obiectivele „operațiunii militare speciale” declanșate în Ucraina.

Mobilizarea parțială se realizează numai în anumite unități administrativ teritoriale și cu un anumit tip de rezerviști.

Kadîrov: „Putin va anunța mobilizarea generală”

HORRIBLE (Sep 21) Ukraine 92nd Brigade Brutal Battle Against Russian troops in village near Kherson

Potrivit unui proiect de lege, se introduce pentru prima dată în Codul Penal noțiunile de „mobilizare”, „lege marțială” și „perioadă de război”.

Bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani li s-ar interzice astfel să părăsească țara. Marți, liderul cecen Ramzan Kadîrov a scris pe contul său Telegram că Putin va anunța mobilizarea generală.

Putin urma să se adreseze, marți, națiunii – pentru prima dată de când a anunțat începerea „operațiunii militare speciale” în Ucraina, în februarie.

Se aștepta ca președintele să vorbească fie despre referendumurile din regiunile ocupate, fie să declare oficial legea marțială și recrutarea.

Moscova a anunțat organizarea rapidă a referendumurilor de anexare în patru regiuni ucrainene, Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojia, cu un discurs misterios al lui Vladimir Putin anunțat și apoi amânat pentru miercuri.

În Rusia, mobilizarea poate avea loc numai dacă țara se află în mod oficial în război, ceea ce (în mod ciudat) nu este cazul cu Ucraina, invazia fiind numită, după cum se știe, „operațiune special”.

Anexarea anumitor regiuni ucrainene le-ar transforma în teritorii rusești, iar atacarea lor ar permite Moscovei să intre oficial în război, declanșând astfel posibilitatea legală de mobilizarea generală.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version