AcasăȘTIRI EXTERNERamzan Kadîrov, acolitul lui Putin, vrea să-şi dea DEMISIA: "Mi se pare...

Ramzan Kadîrov, acolitul lui Putin, vrea să-şi dea DEMISIA: „Mi se pare că sunt deja bătrân”

Ramzan Kadîrov, liderul regiunii cecene din Rusia, a spus că merită să ia o pauză „nedeterminată și lungă” de la postul său, ceea ce a stârnit speculații cu privire la faptul că se gândește serios să demisioneze sau caută vreo favoare din partea Kremlinului.

Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, conduce Cecenia cu o mână de fier din 2007 și este cel mai longeviv lider al unei regiuni rusești.

Se teme că va fi concediat

Ramzan Kadîrov a adăugat „că merita pe deplin o vacanță pe termen nedeterminat și lungă”.

„Mi-am dat seama că am stat mult timp în poziția mea”, a spus el într-o declarație video presărată cu râsete. „Cred că a venit timpul să părăsesc puterea”.

Nu este clar ce ar face în continuare Kadîrov, care este una dintre cele mai puternice figuri din Rusia, dacă ar trebui să demisioneze.

Kadîrov are relații strânse cu președintele rus Vladimir Putin, întâlnindu-se cu liderul de la Kremlin în mod regulat. Cei doi s-au întâlnit ultima dată pe 5 august la Soci.

Cecenii au încălcat drepturile omului des

Anton Barbashin, directorul editorial al platformei analitice Riddle Russia, a calificat momentul ca fiind „ciudat”.

Sub conducerea lui Kadîrov, regiunea a fost acuzată de încălcări masive ale drepturilor omului, inclusiv împotriva persoanelor suspectate că sunt homosexuale. El a fost acuzat că a ordonat asasinarea politică a opozanților care trăiesc în Europa.

Reamintim că liderul cecen a ajutat la strângerea de luptători pentru războiul din Ucraina, în timp ce Kremlinul se confruntă cu probleme de forță de muncă, ceea ce i-ar putea oferi o anumită influență.

author avatar
Andrei Ștefan
269 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri