AcasăȘTIRI EXTERNECe este racheta hipersonică Kinjal, despre care Serghei Șoigu susţine că Rusia...

Ce este racheta hipersonică Kinjal, despre care Serghei Șoigu susţine că Rusia a folosit-o de 3 ori în războiul din Ucraina

Serghei Șoigu se laudă cu faptul că Rusia a folosit de trei ori racheta hipersonică Kinzhal în Ucraina și de fiecare dată au avut o ”performanță strălucitoare”.

Ministrul Apărării din Rusia a adăugat că rachetele s-au dovedit eficiente în a lovi ținte de mare valoare în toate cele trei ocazii, descriindu-le ca fiind fără comparație și aproape imposibil de doborât atunci când sunt în zbor.

Putin le-a prezentat în 2018

Rachetele Kinjal fac parte dintr-o serie de noi arme hipersonice pe care președintele Vladimir Putin le-a prezentat în 2018, într-un discurs belicos în care a spus că acestea ar putea lovi aproape orice punct din lume și ar putea eluda un scut antirachetă construit de SUA.

Am desfășurat-o de trei ori în timpul operațiunii militare speciale”, a declarat Şoigu, adăugând: „Și de trei ori a arătat caracteristici strălucitoare”.

Au instalat rachete Kinjal în Kaliningrad

Autorităţile de la Moscova au spus că trei avioane de război MiG-31E echipate cu rachete Kinjal au fost relocate în regiunea Kaliningrad, o exclavă rusă de pe coasta baltică situată între Polonia și Lituania, membre ale NATO și ale Uniunii Europene.

Putin a anunțat că marina va primi ceea ce el a numit „formidabilele” rachete de croazieră hipersonice Zircon în următoarele luni. Rachetele pot călători cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, depășind apărarea aeriană.

author avatar
Andrei Ștefan
1.038 afisari

10 COMENTARII

  1. Oare se poate dovedi cu ceva raze laser, sau cu trimiterea din timp a ceva pe traiectoria kinjalului?

  2. ATENTIE LA SITE-ul ZIARE.COM
    DEJECTII UMANE , SI ANALFABETI FUNCTIONALI
    FAKE NEWS SI PUPIN CURISM SCARBOS A ZABALOSILOR DE PE ZOAIE.COM

  3. Amerlocii și-au asigurat aliații că sateliții lor, înarmați cu lasere performante, pot doborî orice raketă, oricât ar fi ea de supersonică sau de rusească. Au mințit amerlocii vreodată? Sau englejii? Nici vorbă.

    • Am uitat să spun concluzia: îi putem ataca lejer pe ruși pentru că ne protejează sateliții amerloci cu laserele lor. Ca pe ukrainieni.

      • @Wolf Edmond 2022-08-21 17:55 17:55:20
        si chinezii au porcarii hipersonice…iar cu scutul de la deveselu…inutil si de neaparat….
        explic…
        1.o racheta balistica…mach…multi…interceptorii aia de la deveselu sunt cinetici…adica lovesti un glont mach multi cu alt glontz la fel de mach 7 sa spunem…cea mai mica abatere…iar rachetele balistice din ce stiu…pot suporta corectii de traiectorie de 0.5-1 grad…adica pa pa pa…
        2.Romania nu are nici un fel de aparare antiaeriana…adica o racheta de croaziera una hipersonica sau un bombardament aerian…si nu are aparare aa de multi ani…nu sunt sf-uri…discutam asta cu militari…
        3.laser…si mai sf…nu doar ca functioneaza in impuls…dar laserul are un randament energetic extrem de mic undeva la 1%….

  4. Kinjal ,e ca și cum cineva v-ar pune in autostrada să luați Nr la un F 1… zboară cu 12.000 km. …Patriot nici măcar nu cred că-i miroase urma

  5. Cred ca e cinstit a spune ca exista noi technologii la amandoua parti. Vom vedea care merge mai bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger