Cauta

Putin a schimbat strategia de politică externă a Rusiei: Occidentul, o amenințare existențială pentru Moscova

vladimir putin

Incredibil! Putin, îndemnat să anexeze un oraș dintr-o țară NATO / „Să întoarcem statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric”

Putin a aprobat azi o nouă strategie de politică externă. Dictatorul de la Kremlin a anunţat că a semnat decretul în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Conform acestui dociment, Occidentul reprezintă o amenințare „existențială” pentru Rusia care își propune să elimine „dominaţia” SUA în politica globală.

A fost Consiliul de Securitate al Rusiei

Versiunea anterioară a strategiei a fost adoptată în noiembrie 2016.

„Astăzi, primul punct de pe ordinea de zi va fi discutarea conceptului de politică externă a Federației Ruse, schimbările majore din viața internațională ne-au impus să ajustăm serios documentele cheie de planificare strategică, inclusiv conceptul de politică externă a Federației Ruse, care conturează principii, sarcini, priorități ale activității diplomatice„, a spus Vladimir Putin în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ruşii pretind că noua strategie încearcă să asigure securitatea în mod egal pentru toate statele, dar numai pe baza principiului reciprocității.

Rusia se va opune încercărilor de a interpreta în mod arbitrar principiile dreptului internațional consacrate în Carta ONU. ONU, ca platformă de coordonare a intereselor țărilor de frunte, este devalorizată artificial.

Moscova va acorda atenție neutralizării amenințărilor la adresa securității din partea statelor europene neprietenoase și a NATO”, se mai precizează în act.

Vor eliminarea influenţei SUA

În același timp, prioritatea pentru Rusia va fi eliminarea „vestigiilor de dominație” ale Statelor Unite și ale altor state neprietenoase în afacerile mondiale, reducerea oportunităților acestora de a abuza de poziția lor în economie și crearea condițiilor pentru ca orice țară să renunțe la ambițiile neocoloniale și hegemonice.

Moscova consideră că cursul Washingtonului este principala sursă de riscuri pentru securitatea proprie și internațională, pentru pace și dezvoltarea justă a omenirii în ansamblu.

Abandonarea politicii anti-ruse și obținerea independenței față de Statele Unite ar afecta în mod favorabil securitatea și bunăstarea Europei„, se mai precizează în acest document.

Ultimele stiri

  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • Exit mobile version