AcasăȘTIRI EXTERNECasa Albă, îngrijorată după discuțiile dintre Putin și Jinping: „Rusia și China...

Casa Albă, îngrijorată după discuțiile dintre Putin și Jinping: „Rusia și China vor să perturbe ordinea mondială”

John KirbyCasa Albă, îngrijorată după discuțiile dintre Putin și Jinping: „Rusia și China vor să perturbe ordinea mondială”

Rusia și China încearcă să zdruncine ordinea internațională, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

China și Rusia, a spus Kirby la „Fox News Sunday”, „sunt două țări care se frământă împotriva acestei ordini internaționale bazate pe reguli pe care Statele Unite și atât de mulți dintre aliații și partenerii noștri au construit-o, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.”

Statele Unite, cu ochii pe Putin și Jinping

El a adăugat: „Ar dori să rescrie regulile jocului la nivel global”. Kirby a spus că Statele Unite vor urmări cu atenție ce iese din mult-anunțatele întâlniri dintre președintele chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin săptămâna aceasta în Rusia.

„Ei și-au sporit cooperarea și relația, cu siguranță în ultimul timp”, a spus Kirby despre cele două superputeri.

China a lansat recent un plan în 12 puncte menit să pună capăt războiului Rusia-Ucraina. Kirby i-a spus gazdei Mike Emanuel că administrația Biden rămâne îndoielnică cu privire la intențiile Chinei atunci când vine vorba de acest război.

„Am mai spus”, a spus Kirby, „și o vom spune din nou astăzi, că dacă ieșim din această întâlnire, există un fel de apel la încetarea focului, ei bine, asta va fi inacceptabil pentru că toate acestea se vor întâmpla. Ce este de făcut, Mike, este ratificarea cuceririi ruse până în prezent.”

Kirby a spus că speră că președintele Chinei va menține „liniile de comunicare” deschise cu președintele Joe Biden și, de asemenea, să caute partea ucraineană a poveștii prin discuții cu președintele Volodimir Zelenski.

„Sperăm, și am mai spus acest lucru înainte, că președintele Xi Jinping va suna și va vorbi cu președintele Zelenski, deoarece credem că chinezii trebuie să obțină perspectiva ucraineană aici”, a spus Kirby.

author avatar
Andreea Vlad
582 afisari

9 COMENTARII

  1. UN INDIVID MAI PENIBIL , DACA NU , CHIAR JALNIC, CA ACEST KIRBY, NU INTALNESTI LA ORICE PAS…..

  2. ORDINEA VECHE CU CHINA S-A PERTURBAT DE CAND CU HONG-KONGUL…AU TRECUT DEJA VREO 25 DE ANI
    ARABII CU PETROLUL AU PUS CAPAC LA TOATE…ACUM RECENT.
    KIRBY ARE O MISIUNE IMPOSIBILA…

  3. ordinea moniala e perturbata de voi, ba ipocritilor. De la al doilea razboi mondial va bateti joc si macelariti cu arme si razboaie toate popoarele lumii. Voi si gasca din UK,UE.

  4. Tot mai greu, vizita lui Xi la Moscova, impacarea istorica Iran-Arabia Saudita, vizita lui Bashar al Asad in Emiratele Arabe Unite sunt evenimente care arata tot mai mult limitele politicii externe ale SUA. Si ele vor continua daca SUA nu-si schimba radical aceasta politica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger