AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin "se plimbă" cu armele nucleare prin Europa. Ce se va...

Vladimir Putin „se plimbă” cu armele nucleare prin Europa. Ce se va întâmpla în Belarus

putin-Lukaşenko

Rusia va staționa arme nucleare tactice în Belarus, a anunțat, sâmbătă, Vladimir Putin. Este pentru prima dată după anii 1990 când Moscova își va ține astfel de arme în afara țării.

Dictatorul de la Kremlin a declarat, pentru televiziunea de stat rusă, că Alexander Lukaşenko, liderul Belarusului, a ridicat de multă vreme problema staţionării armelor nucleare tactice în ţara sa, care are frontieră cu Polonia, membru NATO.

Spune că respectă acordurile de neproliferare nucleară

O astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, a spus Putin, notând că Statele Unite au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor aliaţi europeni.

„Nu este nimic neobişnuit: în primul rând, Statele Unite fac asta de zeci de ani. Şi-au desfăşurat de mult timp armele nucleare tactice pe teritoriul ţărilor aliate.

Am convenit că vom face acelaşi lucru – fără a ne încălca obligaţiile, subliniez, fără a ne încălca obligaţiile internaţionale privind neproliferarea armelor nucleare”, a zis Putin, care n-a dezvăluit și momentul exact în care vor fi transferate armele în Belarus.

Construiesc un siloz pentru arme nucleare tactice

Rusia va finaliza până la 1 iulie construcţia unui siloz pentru arme nucleare tactice în Belarus, a indicat liderul de la Kremlin. El a precizat că Rusia nu va transfera în fapt controlul acestor arme Minskului.

Rusia are staţionate deja în Belarus 10 avioane capabile să poarte arme nucleare tactice, a menţionat Putin.

Regimul de neproliferare la care a făcut referire Putin este un tratat internațional menit să prevină răspândirea armelor nucleare, ținându-le totodată departe de țările care nu le dețin deja.

author avatar
Andrei Ștefan
560 afisari

14 COMENTARII

  1. handrei ștefan, croncane cu două nume mici, cine mama naibii se plimbă și cu ce prin Ioropa? REDUSULE!!

  2. Mai e unu care se plimba prin lumea intreaga

    Cu avioane de lux
    Si pe banii prostilor ce l-au votat
    Nu va spun cine este , e secret de Stat esuat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger