AcasăȘTIRI EXTERNEPrezența armatei SUA în Europa de Est. Anunț de ultimă oră făcut...

Prezența armatei SUA în Europa de Est. Anunț de ultimă oră făcut de Joe Biden

Prezența armatei SUA în Europa de Est. Anunț de ultimă oră făcut de Joe Biden / Foto: Facebook

Aflat în Europa pentru un summit NATO cu liderii mondiali, în Spania, președintele Joe Biden intenționează să anunțe prelungirea unei părți din prezența sporită a trupelor americane în Polonia.

Totodată, Biden intenționează să anunțe modificări ale desfășurărilor trupelor americane în țările baltice, pe care le-a autorizat înainte de invazia Rusiei în Ucraina, au declarat doi oficiali din domeniul apărării, doi foști oficiali ai administrației și un oficial european.

În detrimentul unor aliați

Modificările la prezența trupelor americane ar putea afecta țări precum Lituania, Letonia și Estonia. În măsura în care noi trupe ar putea fi desfășurate în regiune în mod mai permanent, oficialii au declarat că numărul acestora ar fi minim, dar că câteva sute ar putea fi relocați permanent în Polonia, scrie NBC.

Oficiali ai administrației au semnalat înainte de călătoria lui Biden în Europa că președintele ar putea anunța modificări ale trupelor americane și că aliații din NATO ar putea dezvălui, de asemenea, schimbări în posturile lor de forțe. Biden se află în Germania pentru summitul G7 și apoi se îndreaptă spre summitul NATO din Spania.

Biden ar putea anunța, de asemenea, că prezența marinei americane la baza navală Rota din Spania ar putea crește cu două nave în următorii ani, au declarat oficiali.

author avatar
Tudor Borcea
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger