AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA trimit Kievului armele care ar putea declanșa un...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA trimit Kievului armele care ar putea declanșa un război Rusia-NATO! – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA trimit Kievului armele care ar putea declanșa un război Rusia-Occident / Foto: Facebook

SUA vor anunța în această săptămână că au achiziționat un sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina.

Președintele Joe Biden, care se întâlnește în prezent cu liderii G7 în Germania pentru un summit axat în principal pe Ucraina, a anunțat recent că SUA vor furniza Ucrainei „sisteme de rachete și muniții mai avansate”, în contextul în care războiul cu Rusia continuă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să se adreseze virtual, luni, lui Biden și altor lideri G7.

Munți de bani deja pentru Zelenski

Ca răspuns la solicitările forțelor ucrainene, este posibil ca săptămâna aceasta să fie anunțată și altă asistență militară, inclusiv muniție suplimentară de artilerie și radare de contra-baterie. Oficialii ucraineni au cerut sistemul de apărare antirachetă, cunoscut sub numele de sistem NASAMS, având în vedere că armele pot lovi ținte aflate la mai mult de 160 de kilometri distanță, deși forțele ucrainene vor trebui probabil să fie instruite cu privire la aceste sisteme, a declarat o sursă pentru CNN.

SUA au anunțat în mod constant asistență suplimentară pentru Ucraina în domeniul securității. Săptămâna trecută, administrația Biden a anunțat o asistență militară suplimentară de 450 de milioane de dolari pentru Ucraina, oferindu-i încă patru sisteme de rachete cu lansare multiplă și muniție de artilerie pentru alte sisteme.

Iar la începutul acestei luni, administrația Biden a declarat că va oferi un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de dolari Ucrainei, un pachet care include transporturi de obuziere, muniție și sisteme de apărare de coastă suplimentare.

Evaluările SUA privind războiul prevăd din ce în ce mai mult o bătălie lungă și dureroasă în partea de est a Ucrainei, cu pierderi mari de personal și de echipamente de ambele părți.

Oficialii americani consideră că forțele rusești intenționează să mențină atacuri intense în est, caracterizate prin artilerie grea și lovituri cu rachete, cu intenția de a epuiza forțele ucrainene și hotărârea NATO în timp.

Avertismentul lui Putin

În ceea ce privește Ucraina, armata sa a consumat muniția din epoca sovietică care se potrivește sistemelor mai vechi, iar guvernele occidentale s-au confruntat cu o decizie dificilă dacă vor să continue să își sporească asistența acordată țării, lucru pe care Biden s-a angajat deja să îl facă.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat, luna aceasta, că va lovi centre de comandament din Kiev și alte ținte dacă Ucraina va primi rachete cu rază lungă de acțiune. „Dacă astfel de rachete sunt furnizate, vom lovi ținte de care încă nu ne-am atins” a declarat Putin într-un interviu acordat televiziunii Rossya 1.

author avatar
Tudor Borcea
834 afisari

4 COMENTARII

  1. LA CAT E UCRAINA AZI ,UN SISTEM AMERICAN ANTIRACHETA ESTE UN AC INTR-UN CAR CU FAN !. ORCE ARMA ARE NASUL EI !.
    S-A DOVEDIT CA UCRAINIENII NU-S INSTARE SA MANEVREZE ORCE ARMA VENITA DIN TARILE NATO,IAR INSTRUIREA UCRAINIENILOR DUREAZA !,IAR RAZBOIUL NU ASTEAPTA !.
    O ALTA POVESTE CARE NU-I DE NEGLIJAT SI CARE S-A DOVEDIT REALA ,O PARTE DIN ACELE ARME SUNT DEJA IN MAINILE RUSILOR SI RUSII NU STAU DEGEABA !.
    LA CAT SI CUM JUDECA BIDEN RAZBOIUL NU SE VA TERMINA DECAT CU MOARTEA ULTIMULUI UCRAINEAN CARE MAI TINE O ARMA IN MANA .
    CEEA CE SPUNE BIDEN AZI !,MAINE ESTE CONTRAZIS DE CEI CARE CONDUC AMERICA.

  2. Biden se teme că vor fi date în vileag toate mizeriile lui și ale lui fiu-su făcute în Ucraina și nu numai. Așa că face pe nebunul împreună cu toate slugile sale.

  3. Lol.
    Nu poti cere razboi cu Otan pt niste baterii defensive sol-aer norvegiene de doar 40 km. Alea sunt bune ca apara Kievul de diliu Putin care ataca gradiniți de la 1500km din Marea Caspica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger