AcasăȘTIRI EXTERNECutremur în Polonia. Jaroslaw Kaczynski a demisionat!

Cutremur în Polonia. Jaroslaw Kaczynski a demisionat!

Cutremur în Polonia. Jaroslaw Kaczynski a demisionat! / Foto: printscreen

Liderul partidului de guvernământ din Polonia Lege și Justiție (PiS) și vicepremierul Jaroslaw Kaczynski a demisionat din funcția pe care o deținea în guvern, a anunțat marți agenția de presă PAP.

„Nu sunt în guvern în acest moment … Am înaintat deja o moțiune premierului și aceasta a fost aprobată. Din câte știu, președintele a semnat-o și el”, a declarat Kaczynski, potrivit PAP.

De ce a demisionat Kaczynski

Kaczynski, care era și șeful comisiei guvernamentale pentru securitate națională și afaceri de apărare, a declarat că va fi înlocuit de ministrul Apărării Naționale, Mariusz Blaszczak.

Kaczynski a semnalat anterior că dorește să demisioneze din funcțiile guvernamentale pentru a se concentra asupra pregătirilor partidului de guvernământ pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

„Am decis că trebuie să mă concentrez asupra lucrurilor care sunt cele mai importante pentru viitorul Poloniei. Nu îmi supraestimez rolul, dar partidul trebuie să își recapete vigoarea, deoarece se apropie cel mai important moment pentru orice partid politic din lume”, a declarat el, informează Swissinfo.

Partidul naționalist PiS se află la putere de la sfârșitul anului 2015, dar Kaczynski s-a alăturat guvernului abia în octombrie 2020.

În umbra fratelui geamăn, fostul președinte

El urma să lucreze la un proiect de lege privind apărarea națională, dar analiștii au spus că prezența sa în guvern a fost, de asemenea, menită să țină în frâu conflictele dintre membrii coaliției de guvernare.

Jaroslaw Kaczynski a mai fost prim-ministru în 2006-2007. Fratele său geamăn, Lech Kaczynski , a fost președinte din 2005 până în 2010, când a murit într-un accident de avion în vestul Rusiei. Varșovia acuză Moscova de această tragedie.

author avatar
Tudor Borcea
1.069 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger