Cauta

OMS vorbește despre „agenți patogeni periculoși” în laboratoarele din Ucraina! Risc de „potențiale scurgeri”

laborator

OMS vorbește despre „agenți patogeni periculoși” în laboratoarele din Ucraina! Risc de „potențiale scurgeri”

Biolaboratoarele din Ucraina au stârnit îngrijorarea tuturor, deoarece există pericolul major ca agenții patogeni să se scurgă din cauza deplasării trupelor rusești pe teritoriul țării și să provoace numeroase boli în rândul populației.

Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit Ucraina să le distrugă pentru a preveni o nouă pandemie. Experții în biosecuritate spun că deplasarea trupelor rusești în Ucraina și bombardarea orașelor sale au crescut riscul unei scăpări a agenților patogeni cauzatori de boli, în cazul în care oricare dintre aceste instalații ar fi deteriorate, a declarat agenția pentru Reuters.

„Ca parte a acestei activități, OMS a recomandat cu tărie Ministerului Sănătății din Ucraina și altor organisme responsabile să distrugă agenții patogeni cu grad ridicat de pericol pentru a preveni orice potențiale scurgeri”, potrivit OMS.

Laboratoarele biologice din Ucraina ar fi finanțate de SUA

OMS nu a precizat când a făcut această recomandare și nici nu a oferit detalii despre tipurile de agenți patogeni sau toxine aflate în laboratoarele din Ucraina. De asemenea, agenția nu a răspuns la întrebări privind respectarea recomandărilor sale.

Laboratoarele sunt acum în centrul unui război de propagandă între Rusia și Occident, Rusia acuzând Ucraina că găzduiește instalații de arme biologice și chimice gestionate de SUA.

În ultimele zile, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Miercuri, Kremlinul a indicat că Washingtonul trebuie să dea explicaţii în legătură cu ”laboratoare ucrainene pentru arme biologice”.

Ultimele stiri

  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version