Cauta

Omicron. Peste 6.500 de noi cazuri zilnice în Israel. Tel Aviv devine „oraș roșu”

Omicron. Peste 6.500 de noi cazuri zilnice în Israel. Tel Aviv devine „oraș roșu”

Peste 6.500 de cazuri noi de Covid-19 au fost diagnosticate duminică, 2 ianuarie, o cifră care se înscrie în creșterea contaminării pe care o înregistrează Israel din cauza variantei Omicron.

Ministerul Sănătății a declarat, luni, că au fost confirmate 6.562 de cazuri cu o zi înainte, de trei ori mai mult decât numărul de cazuri înregistrate lunea precedent.

Israel are acum peste 37.000 de pacienți cu Covid-19. Luni dimineață, 3 ianuarie, 110 pacienți erau în stare gravă, din care 45 în stare critică. Majoritatea pacienților în stare critică nu sunt vaccinați.

Expert: Numărul persoanelor pozitive este în realitate mult mai mare

În plus, rata de transmiter a continuat să crească, ajungând la 1,88. Rata de transmitere, sau numărul R, care reprezintă numărul mediu de persoane infectate de fiecare purtător al virusului, se bazează pe datele din ultimele zece zile și orice valoare mai mare de 1 indică răspândirea pandemiei.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că, potrivit sistemului tricolor de alertă, care indică nivelurile de infectare în localități, Tel Aviv se numără acum printre orașele clasificate drept „roșii”.

În prezent, 57 de localități sunt definite drept zone cu infecție ridicată. Printre acestea: Herzliya, Tel Mond, Beit Shemesh, Givatayim, Modiin, Nazareth și Rehovot. Mai multe cartiere din Ierusalim sunt clasificate drept „portocalii”.

Pe măsură ce sistemul de testare începe să cedeze în fața numărului tot mai mare de cazuri și se văd cozi mari în toată țara, 4,83% dintre testele efectuate duminică au fost pozitive, un alt semn al accelerarii răspândirii virusului, scrie The Times of Israel.

Deoarece Israelul a înregistrat peste 5.000 de cazuri zilnice în ultimele zile, centrele de testare au fost copleșite în toată țara.

Experții sanitari sunt de părere că numărul persoanelor pozitive este de fapt mult mai mare, iar multe cazuri rămân nedetectate din cauza lipsei de disponibilitate a testelor.

„Cazurile dovedite nu vor oferi o imagine credibilă a răspândirii”, a scris pe Twitter Eran Segal, biolog informatician la Institutul de Știință Weizmann și consilier principal al cabinetului guvernamental responsabil cu lupta împotriva coronavirusului. „Cea mai sigură imagine, deși întârziată, este cea a pacienților în stare gravă”.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version