AcasăȘTIRI EXTERNESvastici și prezervative. Sinagogi vandalizate lângă Tel Aviv

Svastici și prezervative. Sinagogi vandalizate lângă Tel Aviv

Svastici și prezervative. Sinagogi vandalizate lângă Tel Aviv

Două sinagogi din orașul Bnei Brak, lângă Tel Aviv, au fost vandalizate și pictate cu svastici, a spus poliția, primul ministrul israelian Naftali Bennett, denunțând duminică 1 august „o infracțiune gravă de incitare la ură”.

Potrivit rabinului sinagogii „Young Israel”, Haim Asher Landau, credincioșii au descoperit zvasticile pictate pe două uși ale lăcașului de cult în timp ce participau la rugăciunile de sâmbătă dimineață.

„Este un sentiment de doliu”

Poliția a declarat că o a doua sinagogă a fost vandalizată în weekend în Bnei Brak, un oraș format preponderent din evrei ultraortodocși. O anchetă a fost deschisă.„ Este un sentiment teribil. Un sentiment de doliu” , a declarat Haim Asher Landau, precizând că este descendent din supraviețuitorii Holocaustului ca mulți alți credincioși ai sinagogii sale, scrie Le Figaro.

Potrivit acestuia, fotografii cu Shira Banki – o adolescentă înjunghiată de un evreu ultraortodox în 2015, în timpul unei parade pride în Ierusalim – au fost găsite împrăștiate pe podea și prezervative înșirate pe clanțele ușii. Alte fotografii ale tinerei fete, precum și svastici, au fost descoperite în cealaltă sinagogă, potrivit rabinului.

Acest vandalism este rezultatul „ unei campanii de incitare la ură de către politicieni și mass-media împotriva evreilor ultraortodocși ”, a declarat deputatul Israel Eichler al partidului ultraortodox Iudaismul Torei Unite

author avatar
Tudor Borcea
374 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger