AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. A patra doză pentru cei peste 60 de ani și pentru...

Covid-19. A patra doză pentru cei peste 60 de ani și pentru medici, aprobată în Israel

Covid-19. A patra doză pentru cei peste 60 de ani și pentru medici, aprobată în Israel

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat duminică, 2 ianuarie, că toți israelienii cu vârsta peste 60 de ani și personalul medical vor putea beneficia de o a patra doză de vaccin anti Covid-19, pe fondul creșterii contaminării legate de varianta extrem de contagioasă Omicron

Vorbind la o conferință de presă dedicată pandemiei, Bennett a spus că Ministerul Sănătății a aprobat această a patra doză, la două zile după ce a fost administrată persoanelor vulnerabile.

„Valul Omicron este aici și trebuie să ne protejăm”, a spus Bennett. Autoritățile sanitare au dat undă verde, joi, celei de-a patra doze pentru persoanele imunodeprimate, în urma campaniei de rapel din vara trecută.

„50.000 de noi cazuri pe zi, în curând”

La scurt timp după începerea imunizării persoanelor imunodeprimate, directorul Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a autorizat administrarea imediată a unei a 4-a doze pentru rezidenții caselor de bătrâni și pacienții din secțiile de geriatrie.

Israelul a primit joi și o primă livrare de pastile anticovid de la Pfizer, deoarece numărul contaminărilor continuă să crească de la apariția, la sfârșitul lunii noiembrie, a primului caz în țara al variantei Omicron.

În ultimele zile s-a înregistrat un salt spectaculos al cazurilor de Covid-19 fără, totuși, cel puțin până acum, să rezulte o creștere semnificativă a spitalizărilor.

Autoritățile au raportat duminică 4.206 de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore și o creștere de 195% față de acum o săptămână, ceea ce ar putea crește rapid presiunea asupra sistemului de sănătate, scrie AFP.

„Ne putem aștepta să avem 50.000 de cazuri noi pe zi în curând”, a avertizat Bennett, care și-a reiterat apelul pentru vaccinarea în masă pentru adulți și pentru copiii care nu au primit încă doza.

Într-o țară cu 9,2 milioane de locuitori, unde mai mult de jumătate din populație a primit deja o doză de rapel, cazurile grave sunt concentrate în prezent la persoanele nevaccinate, potrivit datelor publicate de autorități.

În total, au fost identificate 1.394.407 de contaminări de la începutul pandemiei în Israel, inclusiv 8.244 de decese conform cifrelor oficiale.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger