AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Un laborator a inversat testele, pozitivii au fost declarați negativi, și...

Covid-19. Un laborator a inversat testele, pozitivii au fost declarați negativi, și invers

Covid-19. Un laborator a inversat testele, pozitivii au fost declarați negativi, și invers

O gravă eroare a fost făcută într-un laborator din Belgia, care a inversat rezultatele testelor PCR ale mai multor persoane.

În acest laborator din Louvain-La-Neuve, persoanele care au fost testate pozitiv au fost declarate negative și, invers, cele care au fost testate negative au primit un rezultat pozitiv.

Un incident la 300.000 de teste făcute

O eroare plină de consecințe, mai ales că rezultatele au fost emise la 27 decembrie, în plin sezon de sărbători de iarnă.

Acest lucru ar viza 30 de pacienți, „nu mai mult de 46 în orice caz”. Laboratorul în cauză și-a cerut scuze și s-a declarat pregătit să le plătească compensații dacă, „de exemplu, o excursie a trebuit să fie anulată pentru un test fals pozitiv”.

Potrivit laboratorului, „aceasta este o eroare umană în codificare”. Surprinși că au fost testați negativ, doi pacienți au alertat unitatea. „Unitatea noastră de calitate a constatat imediat eroarea. În loc să inversăm rezultatele, am reanalizat probele pentru a fi siguri și am alertat pacienții pentru care rezultatele s-au schimbat”, a explicat laboratorul, scrie 20 Minutes.

Laboratorul mai afirmă că eroarea ar fi fost, orice s-ar întâmpla, rapid identificată „mulțumită unui sistem de dublă codificare”.

„Este prima dată când apare o astfel de eroare, dintr-un total de 300.000 de teste efectuate în 2021”, asigură specialiștii în cauză.

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger