Cauta

O veste ce-i mai linişteşte pe europeni: „Un accident de tipul Cernobîl nu mai este posibil în prezent”

centrala nucleara

O veste ce-i mai linişteşte pe europeni: „Un accident de tipul Cernobîl nu mai este posibil în prezent”

Operatorul centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, ajunsă sub controlul forțelor ruse, afirmă că angajații „lucrează sub amenințarea armei”. Managementul centralei de la Zaporojie lucrează sub amenințarea armei, declară compania care operează centrala.

Conducerea centralei lucrează acum „sub amenințarea armei”, a mai spus el.

O tragedie ca la Cernobîl, exclusă

O tragedie nucleară de proporţiile celei de la Cernobîl nu mai este posibilă, întrucât centralele actuale sunt protejate de structuri de beton special concepute pentru a nu putea fi afectate, declară Teodor Chirica, expert în energie nucleară şi preşedinte onorific al Forumului Atomic Român.

Instalaţiile din reactoarele nucleare sunt protejate de anvelope de protecţie din beton, structuri armate foarte puternice, cu grosimi de peste un metru, proiectate pentru a nu fi afectate de evenimente externe, cum ar cutremure, proiectile sau incendii.

Chiar şi în cazul extrem în care aceste sisteme ar putea fi fisurate, până la zona activă unde este amplasat combustibilul nuclear sunt o serie de structuri interne căptuşite cu plăci de oţel, precum şi structurile metalice care conţin combustibilul nuclear şi unde are loc reacţia de fisiune nucleară.

Toate aceste sisteme de protecţie, precum şi sistemele tehnologice din interiorul reactorului nuclear sunt calculate să reziste la cutremure de probabilitate extremă, care exced probabilitatea de a apărea o dată la 10.000 de ani”, a explicat Teodor Chirica.

El a mai spus că există planuri de răspuns la nivel naţional pentru situaţii de urgenţă care includ şi evenimentele nucleare din afara României, coordonate de Ministerul Afacerilor Interne.

Ultimele stiri

  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • Exit mobile version