AcasăȘTIRI EXTERNEMilitarul care l-a ucis pe Osama bin Laden: „Biden e o catastrofă”

Militarul care l-a ucis pe Osama bin Laden: „Biden e o catastrofă”

Militarul care l-a ucis pe Osama bin Laden: „Biden e o catastrofă”

Fostul Navy Seal Robert O’Neill critică retragerea haotică a trupelor americane din Afganistan și gestionarea catastrofală a situației de către administrația Biden.

Robert O’Neill l-a acuzat direct pe președinele SUA, Joe Biden, că este responsabil de căderea capitalei afgane, Kabul, în mâinile talilbanilor.

„Niște looseri”

„Cea mai gravă înfrângere din istoria Statelor Unite”, a scris fostul militar pe Twitter. Într-o postare pe rețeaua socială, Robert O’Neill a apreciat că președintele democrat este „o catastrofă” iar colaboratorii săi sunt niște „looseri”.

„Cei de la Casa Albă au spus că nu se așteptau ca talibanii să câștige teren atât de repede. Ar fi trebuit să întrebe pe cineva care a luptat cu adevărat”, a scris fostul membru al trupelor de comando ale US Navy. „Adevărul este că totul a avut loc mai repede decât ne așteptam”, a admis Joe Biden, într-o alocuțiune despre retragerea trupelor americane din Afganistan.

Robert O’Neill, în vârstă de 45 de ani, a fost unul dintre cei 23 de soldați care au luat parte la operațiunea „Neptune Spear” lansată împotriva fostului lider Al-Qaeda, Osama bin Laden, la 2 mai 2011Trident, în Abbottabad, Pakistan. El susține că este „omul care la ucis pe Osama bin Laden” în timpul unui raid care a durat aproximativ patruzeci de minute.

author avatar
Tudor Borcea
1.135 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger