AcasăȘTIRI EXTERNEElon Musk, atac la Casa Albă. Joe Biden, în război cu Big...

Elon Musk, atac la Casa Albă. Joe Biden, în război cu Big Tech?

Elon Musk, lăsat pe margine de Casa Albă. „Nu spun că e un sabotaj. Dar e un sabotaj”

Patronul Tesla, Elon Musk, a declarat că s-a simțit jignit că nu a fost invitat joi, 5 august, la Casa Albă, de Joe Biden pentru un eveniment dedicat -culmea- mașinilor electrice, dar rezervat pentru trei constructori americani legați de principalul sindicat al industriei automobilelor.

„Ciudat că Tesla nu a fost invitată”, a scris pe Twitter Elon Musk, răspunzând la o postare pe această temă.

Tesla și sindicatele, un conflict de durată

„Nu spun că este sabotaj. Dar acesta este un sabotaj ”, este scris pe o imagine a unui bărbat cu expresie sceptică, postată pe Twitter de Elon Musk, ca răspuns la un videoclip CNBC.

Liderul Tesla, un producător de mașini 100% electrice, pare să fi fost surprins că nu a figurat printre invitații la ceremonia de la Casa Albă, organizată joi după-amiază de președintele american pentru a da un impuls mașinilor electrice.

„Astăzi sunt cei mai mari trei angajatori ai UAW (United Auto Workers, puternicul sindicat american al automobilelor) și președintele UAW care vor sta alături de Joe Biden”, a reacționat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în briefingului zilnic, scrie AFP.

Casa Albă a decis cu bună știință să-l excludă de la acest eveniment pe Elon Musk, opus în mod deschis sindicatelor? „Aceștia sunt cei trei jucători principali din UAW. Așadar, vă las să trageți propria concluzie ”, a răspuns Jen Psaki, întrebată în timpul briefing-ului de presă.

Tesla are o dispută de lungă durată cu UAW, care a depus o plângere în 2017, acuzând grupul că a demis lucrătorii pentru simpatiile lor sindicale. Și în martie anul trecut, agenția americană responsabilă cu dreptul muncii (NLRB) a dat o decizie nefavorabilă. producătorului.

Biden plug-in

Joe Biden este întotdeauna nerăbdător să promită „locuri de muncă bine plătite și sindicalizate”, motiv pentru care a adunat puternicul sindicat UAW la inițiativa sa în favoarea vehiculelor electrice.

Joe Biden a dezvăluit joi mari ambiții de a ecologiza industria auto americană care a rămas în urma concurenților agresivi chinezi și europeni. Inițiativa este considerată un „semnal important” de către organizațiile de mediu, chiar dacă unii sunt îngrijorați de modul în care va fi implementată.

Președintele democrat, căruia îi place să se prezinte drept „un tip căruia îi plac mașinile”, așezase în spatele Casei Albe câteva modele de mașini electrice. Și s-a urcat la volanul uneia, un Jeep hibrid plug-in, pentru a face un mic tur.

Biden a venit cu puțin timp înainte de a semna un decret care fixează obiectivul ca, până în 2030, jumătate din mașinile vândute în Statele Unite să fie fără emisii, adică electrice, hibrizi conectabili sau pe hidrogen.

Ștacheta este sus: Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, în 2020 vehiculele electrice au reprezentat doar 2% din vânzările de mașini noi din Statele Unite – comparativ cu 10% în Europa.

Următorul pas este acum construirea unei rețele solide de stații de încărcare, a căror finanțare depinde în mare măsură de planul de infrastructură aflat în discuție în Congres.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
531 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger